24SEDAM RUMA Nema više grejanja na ugalj: Osnovna škola u Grabovcima prešla na novi - modernan sistem centralnog grejanja (FOTO)

03.11.2023

18:54

0

Autor: 24sedam

Opština Ruma kontinuirano ulaze u budućnost svojih najmlađih građana - istakla je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković

24SEDAM RUMA Nema više grejanja na ugalj: Osnovna škola u Grabovcima prešla na novi - modernan sistem centralnog grejanja (FOTO)
Copyright Opština Ruma

OŠ "6. udarna vojvođanska brigada" u Grabovcima uspešno je rešila dugogodišnji problem neefikasnog grejanja, zahvaljujući finansijskoj podršci Opštine Ruma.

U ovoj zimskoj sezoni, škola je prešla na novi, moderni sistem centralnog grejanja, eliminišući dugogodišnje probleme nekvalitetnog i neisplativog grejanja. Ključna promena je prelazak sa uglja na ekološki prihvatljiviji i ekonomski isplativiji prirodni gas.

U sklopu ovih radova, izgrađena je gasna podstanica, a instaliran je i novi gasni kotao. Osim poboljšane toplotne efikasnosti, prelazak na gas znači i smanjenje emisije zagađenja, uz istovremeno smanjenje troškova tokom grejne sezone. Ova promena ima za cilj ne samo poboljšanje uslova učenja, već i očuvanje životne sredine i optimalno iskorišćavanje resursa.

Opština Ruma
 

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković posetila je školu u Grabovcima, naglasivši da se lokalna politika podrške obrazovanju temelji na principu da sva deca, bez obzira na mesto stanovanja, imaju iste uslove za sticanje znanja.

„Opština Ruma kontinuirano ulaze u budućnost svojih najmlađih građana. Ovo je više od ulaganja u infrastrukturu, ovo je investicija u budućnost ove mesne zajednice, a samim tim i cele opštine", izjavila je predsednica Ćirić Bošković.

Škola je sagrađena davne 1971. godine, prostire se na površini od 1.360 kvadratnih metara i dugi niz godina se suočavala s izazovima u vezi sa grejanjem.

Moderan sistem centralnog grejanja će znatno poboljšati uslove boravka u školi učenicima i omogućiti im tople i udobne učionice. Predsednica Ćirić Bošković je nakon obilaska škole i razgovora sa prosvetnim radnicima, učenicima i predstavnicima Mesne zajednice Grabovci najavila nova ulaganja u ovu obrazovnu ustanovu.

Grabovačku školu trenutno pohađa 83 učenika i 10 predškolaca.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike