24SEDAM RUMA Obaveštenje o obustavi saobraćaja u delu Pavlovačke ulice

16.11.2023

20:01

0

Autor: 24sedam

Izmenjen režim saobraćaja će važiti od 17.11.2023. do 31.03.2024. godine

24SEDAM RUMA Obaveštenje o obustavi saobraćaja u delu Pavlovačke ulice
Copyright Opština Ruma

Firma „Sremput“ DOO Ruma, usled povećanih potreba za osiguravanjem radova na rekonstrukciji Pavlovačke ulice, sprovešće promene u režimu saobraćaja. Delimična obustava saobraćaja će se odnositi na deo ulice prema FAZI 1 pomenutog projekta, od tačke gde se uliva u kružni tok (na raskrsnici sa ulicom Moše Pijade, M. Crnjanskog i Pavlovački put) pa sve do raskrsnice sa Lenjinovom ulicom (uključujući i samu raskrsnicu).

Izmenjen režim saobraćaja će važiti od 17.11.2023. do 31.03.2024. godine.

Povećani zahtevi za obezbeđenjem radova na rekonstrukciji Pavlovačke ulice, ogledaju se u činjenici da je iste neophodno izvoditi fazno i uz potpunu obustavu saobraćaja u svakoj od faza. U  nastojanju da se minimizira ometanje lokalnog i tranzitnog saobraćaja, radovi su podeljeni u tri faze, a trenutno se radi:

Faza 1: od uklapanja u kruzni tok, do raskrsnice sa Lenjinovom (obuhvatajući i raskrsnicu sa Lenjinovom).

- Iz pravca Pavlovaca i Vrdnika, saobraćaj se, uz usaglašavanje postojećih znakova vođenja, kanališe duz Ulice M. Crnjanskog (za centar i tranzit) i duz Ulice M. Pijade, Jezerske, Lenjinove i Tivolska, do Ulice V. Karadžića (za Sremsku Mitrovicu i autoput), gde se vođenje nastavlja postojećim saobraćajnim znakovima vođenja.

- Iz pravca Sremske Mitrovice, početak preusmeravanja je na raskrsnici Ulice V. Karadžića i Tivolske, gde se putokazima (III -205 i III -302.1) vozila usmeravaju na obilazak za Putince i Vrdnik duz Tivolske, Lenjinove, Ulice 7. Vojvođanske udarne brigade, a potom Jezerskom i Moše Pijade do kruznog toka.

- Iz pravca Inđije i Pećinaca, početak preusmeravanja je na raskrsnici Glavne i Iriške ulice, gde se putokazima (III-205 i III -302.1) vozila usmeravaju na obilazak za Putince i Vrdnik duz Iriške ulice. Kao primarno, ovo preusmeravanje je prvenstveno namenjeno kamionima, kako bi se ispoštovala postojeća ograničenja namenjena ovoj kategoriji vozila. Obilazak se nastavlja na raskrsnici Iriške i Ulice 15. avgusta. Postojeći saobraćajni znakovi vođenja na raskrsnici Iriške i Ulice 15. avgust, nisu u koliziji sa novonastalim okolnostima, te intervencije na njima nisu potrebne. Iz Ulice 15. avgust, saobraćaj se vodi na Orlovićevu, sve do Ulice M. Crnjanskog, gde se, na kruznom toku, izlazi na Pavlovački put. Ni na raskrsnici Orlovićeva – 15. avgust i 15. maj, usaglašavanje postojećih znakova vođenja, nije potrebno.

- Iz pravca centra, na raskrsnici Orlovićeva – 15. maj, 15. avgust, putokaznim tablama (III -206 i III -302) vozila se usmeravaju na obilazak za Putince i Vrdnik duz Orlovićeve ulice.

- Sa juzne strane Pavlovačke ulice, preusmeravanje na obilazak počinje putokazima (III -205 i III -302.1) na raskrsnici sa Ulicom 15. maj, na Ulicu 15. maj, uz usaglašavanje postojećih znakova vođenja. Upozorenje na radove i obustavu saobraćaja na rastojanju definisanom dopunskom tablom tipa IV-1, predviđeno je na severom kraku ove raskrsnice, kao i neposredno posle ukrštaja sa vezom Pavlovačke i Nušićeve ulice.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike