24SEDAM RUMA Svečanošću u Kulturnom centru "Brana Crnčević" Ruma proslavila Dan Opštine i gradsku slavu Svetog Stefana Dečanskog

24.11.2023

22:10

0

Autor: 24sedam

Zahvaljujući stabilnom budžetu, omogućen je kontinuitet ulaganja u infrastrukturu, poboljšanje lokalnog zivotnog standarda kao i ravnomeran razvoj svih mesnih zajednica - poručila je predsednica Ćirić Bošković.

24SEDAM RUMA Svečanošću u Kulturnom centru "Brana Crnčević" Ruma proslavila Dan Opštine i gradsku slavu Svetog Stefana Dečanskog
Copyright Opština Ruma

Današnjom svečanošću u Kulturnom centru "Brana Crnčević" Ruma je proslavila Dan Opštine i gradsku slavu Svetog Stefana Dečanskog, istakavši slobodarski duh predaka i savremeni doprinos zajednici.

24. novembar se obeležava kao Dan Opštine Ruma jer je na taj dan 1918. godine, u kući Rumljanina dr Žarka Miladinovića, doneta odluka o prisajedinjenju Srema Kraljevini Srbiji.

Ovo je najznačajniji datum u ne tako dugoj, ali bogatoj istoriji našeg grada, konstatovao je predsednik Skupštine Opštine Ruma Stevan Kovačević, naglasivši da rumskim odbornicima koji su ga konstituisali kao praznik opštine može da služi na čast što su ugradili svoj lični doprinos reafirmaciji ovog istorijskog datuma, čiji značaj je dalekosežnost savremeni politički događaji samo još više produbljuju.

Arhijerejski namesnik rumski, Sreten Lazarević, besedom o neprestanoj borbi u očuvanju tradicije i duhovnosti naroda, podsetio je prisutne na naše slavne pretke, istaknuvši da nam oni služe kao primer kako da se danas, uz veru u Boga, nosimo s teškoćama.

Tokom svečanosti u prepunoj Velikoj dvorani Kulturnog centra, dodeljena su javna priznanja i nagrade povodom Dana Opštine. Takođe, nagrađeni su najbolji studenti opštine koji su zadržali visok prosek ocene, a nisu ponavljali godinu. Ukupno je 31 student nagrađen sa po 25.000 dinara.

Kao deo tradicije, prikazan je film "Između dva praznika", koji je sumirao postignuća opštine u protekloj godini, naglasivši kontinuirani napredak.

Predsednica Opština Ruma Aleksandra Ćirić Bošković je istakla da suštinski tezeći ispunjenju ideala svojih slavnih, hrabrih i pozrtvovanih prethodnika, današnja Ruma se, uprkos veoma nepovoljnom širem društveno političkom i ekonomskom trenutku, nalazi u jednom od svojih sveobuhvatno uspešnih i naprednih perioda.

"Zahvaljujući stabilnom budžetu, omogućen je kontinuitet ulaganja u infrastrukturu, poboljšanje lokalnog zivotnog standarda kao i ravnomeran razvoj svih mesnih zajednica. Razvijajući sve novije projekte na dobrobit zitelja naše opštine, nailazimo na pozitivan prijem i punu podršku u strukturama pokrajinske i republičke administracije. Uz veliko angazovanje i rad svih opštinskih resora konstatujem, tvrdim i obećavam da uvek moze, mora i biće više, bolje, kvalitetnije, na usluzi svima vama koji ste nam ukazali poverenje", poručila je predsednica Ćirić Bošković.

Proslavu Dana Opštine upotpunio je sjajan kulturno - umetnički program u kojem su učestovali Ansambl narodnih igara i pesama "Branko Radičević", Srpsko pevačko društvo u Rumi, glumci Aneta i Ivan Tomašević, vokalni solisti Ljubica Vraneš i Dragoljub Bajić, dok je svečanost vodila glumica Jelica Brestovac.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike