24SEDAM RUMA Održano 25. Međunarodno takmičenje solo pevača "Nikola Cvejić”

27.11.2023

19:56

0

Autor: 24sedam

Laureat jubilarnog takmičenja je Tamara Milovanović, sa Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, u klasi profesora Vojislava Spasića

24SEDAM RUMA Održano 25. Međunarodno takmičenje solo pevača "Nikola Cvejić”
Copyright Opština Ruma

Ove godine je Udruženje "Nikola i Marica Cvejić", u partnerstvu s rumskom Osnovnom muzičkom školom "Teodor Toša Andrejević" i Osnovnom školom "Dušan Jerković", organizovalo jubilarno, 25. Međunarodno takmičenje solo pevača "Nikola Cvejić”.

Ovo prestižno takmičenje je okupilo vrhunske mlade talente iz zemlje i regiona, a preko 70 solo pevača je učestvovalo tokom dva takmičarska dana. Posebnu čast ovom događaju pružila je naša primadona Radmila Bakočević, dugogodišnje angažovana kao predsednica, a sada kao počasna predsednica žirija.

Laureat jubilarnog takmičenja je Tamara Milovanović, sa Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, u klasi profesora Vojislava Spasića.

Tamara je takođe dobitnica nagrade Rotari kluba Ruma i Udruženja "Nikola i Marica Cvejić”.

Pored toga, dodeljene su i posebne nagrade. Muškom glasu Matiji Arnautoviću sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, dodijeljena je posebna nagrada. Natalija Ristić iz Muzičke škole u Nišu je dobila nagradu za najmlađeg učesnika, dok je za najbolje izvođenje domaćeg kompozitora nagrađena Tamara Milovanović. Perspektivna sopranistica Evi Osonjački, koja ima samo 15 godina i pohađa Muzičku školu u Varaždinu, uručena je nagrada od strane primadone Radmile Bakočević za izuzetnih 100 poena osvojenih na ovogodišnjem takmičenju.

Ovo jubilarno 25. Međunarodno takmičenje solo pevača "Nikola Cvejić” je podržano od strane Opštine Ruma, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, kao i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike