Tinejdžeri heroji: Kako su dečaci izvukli mališana iz Ibra, za njegovog oca nije bilo spasa

09.08.2021

15:32

0

Autor: A.S.

Da smo stigli trideset sekundi ili minut ranije, možda bi i uspeli

Tinejdžeri heroji: Kako su dečaci izvukli mališana iz Ibra, za njegovog oca nije bilo spasa
Copyright Ilustracija/Pixabay

Svake godine reka Ibar odnese nekoliko života. Prošle nedelje, odnosno 1. avgusta sa ovom rekom borili su se otac i sin i, nažalost, muškarac nije uspeo da se spase. Veća tragedija je izbegnuta zahvaljujući šestorici hrabrih tinejdžera.

Strahinja Savić, David Čantrak, David Dragojlović, Dimitrije Jovandarić, Bojan Draganić i Stefan Đurđević, dečaci uzrasta od 14 do 16 godina spasili su iz Ibra petogodišnjeg dečaka Ognjena, prenosi Blic.

Pročitajte još:

Momci iz Kraljeva koji svako leto provode na Ibru postali su pravi heroji, iako skromno kažu da su uradili samo ono što im savest nalaže.

– Bili smo na ribničkoj strani, kad smo odjedanput ispod mosta čuli “upomoć”. Pogledali smo i videli dete sa ocem se davi. Odmah smo skočili u vodu, krenuli da plivamo ka tamo. Otac se samo jednom razdrao i potonuo, nismo ga posle ni videli, ali smo jedno vreme čuli i videli dete, onda je i dete počelo da tone, ali je ono prepametno odreagovalo, kad je tonulo podiglo je ruku, da vidimo gde je. Tako smo i stigli do njega, uhvatili smo ga, zagrlili i izneli na obalu – ispričao je Strahinja Savić (15) za “RTV Kraljevo”.

Junaci priče žale što nisu imali vremena da spasu i dečakovog oca.

– Da smo stigli trideset sekundi ili minut ranije, možda bi i uspeli – navodi Strahinja.

On ističe da dok su oni plivali ka davljenicima, 10 do 15 ljudi je stajalo na obali i samo gledalo. Niko nije uskočio da pomogne, kaže dečak. Prema rečima Davida Čantraka (16), nijednog trenutka nije bilo straha kad su zaplivali ka davljenicima.

Pročitajte još:

– Nisam strahovao da li će neko od nas da se povredi ili udavi, ne daj Bože – objašnjava David.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike