24 SEDAM RUMA: Obaveštenje o artiljerijskim vežbama na poligonu Nikinci

08.05.2023

20:20

0

Vojna Pošta 2342-8 upozorava građane na gađanja od 10. do 11. maja

24 SEDAM RUMA: Obaveštenje o artiljerijskim vežbama na poligonu Nikinci
Copyright Ministarstvo odbrane

Jedinica Vojne pošte 2342-8 iz Nikinaca obaveštava građane da će se u periodu od 10. do 11. maja 2023. godine odvijati artiljerijska opitna gađanja na vojnom poligonu u Nikincima. Građanima se skreće pažnja na važnost poštovanja bezbednosnih mera tokom ovih vežbi.

Gađanja će se vršiti svakodnevno od 8.00 do 18.00 časova. Zbog ovih aktivnosti, biće zabranjeno kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega u reonima Buđanovaca, Brestača, Donjeg Tovarnika, Ogara, Obreža, Grabovaca, Vitojevaca, Platičeva, Hrtkovci, Jarak i Nikinaca. Ova mera je nužna za ličnu bezbednost građana i njihove imovine.

Granice opasnog područja biće jasno obeležene tablama upozorenja. Na prilaznim putevima biće postavljeni stažari i policijski službenici, a njihova naređenja se moraju strogo poštovati.

Vojna pošta posebno upozorava na mogućnost prisustva neeksplodiranih projektila na teritoriji poligona. Ovi projektili predstavljaju veliku opasnost, te se stanovništvu najoštrije zabranjuje prikupljanje ili diranje nerasprsnutih zrna. Ukoliko neko naiđe na ovakve projektili, dužan je da odmah obavesti organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije.

Takođe, svako lice koje pretrpi materijalnu štetu zbog izvođenja gađanja ima obavezu da to prijavi Vojnoj pošti 2342-8 Nikinci najkasnije do 18. maja 2023. godine.

Ova vežba je deo redovnih aktivnosti Vojske Srbije u cilju očuvanja visokog nivoa operativnih sposobnosti i treninga svojih jedinica. Građani se mole za razumevanje i poštovanje svih mera bezbednosti u toku ovog perioda.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike