24SEDAM RUMA Nova vredna donacija Domu zdravlja: Ultrazvuk za bolju zdravstvenu zaštitu žena (FOTO)

29.11.2023

16:23

0

Autor: 24sedam

Na dnevnom nivou u rumskom Domu zdravlja obavi se oko 20 ultrazvučnih ginekoloških pregleda

24SEDAM RUMA Nova vredna donacija Domu zdravlja: Ultrazvuk za bolju zdravstvenu zaštitu žena (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Posle prošlonedeljne vredne pokrajinske donacije u vidu mamografa, danas je rumskom Domu zdravlja Opština Ruma donirala novi, savremeni ultrazvučni aparat, koji će se koristiti za ginekološke preglede.

Reč je o ultrazvuku nove generacije marke Philips, koji će na viši nivo podići zdravstvenu zaštitu zena i za čiju kupovinu je Opština Ruma izdvojila oko 5 miliona dinara.

Tim povodom predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković posetila je danas rumski Dom zdravlja i u razgovoru sa zdravstvenim radnicima, ali i građanima poručila da će se ulaganja u modernizaciju ove ustanove primarne zdravstvene zaštite nastaviti.

Opština Ruma
 

"Nama je cilj da imamo najmoderniju zdravstvenu ustanovu. Sami, i u saradnji sa višim nivoima vlasti, obezbedili smo za naš Dom zdravlja u prethodnom periodu novi rendgen aparat, sanitetsko vozilo, ultrazvuk za kardiološke preglede, mamograf, sada ultrazvuk savremene dijagnostike za trudnice i zene na redovnim ginekološkim pregledima. Krenuli smo i u renoviranje Dečijeg odeljenja, korak po korak menjamo estetsku sliku same ustanove, ali i kvalitet pruzanja zdravstvenih usluga", izjavila je predsednica Ćirić.

Ultrazvučna dijagnostika kao neškodljiva metoda, nezaobilazna je u dijagnostici oboljenja, utvrđivanju trudnoće i praćenju rasta ploda, napominje dr Jelena Stojanac Mračević, direktorica Doma zdravlja "Ruma" i dodaje da je stari, dotrajali ultrazvučni aparat  u Dom zdravlja stigao 2009. godine.

"Iskoristila bih priliku još jednom da izrazim zahvalnost lokalnoj samoupravi koja kontinuirano ulaze u naš Dom zdravlja kako bismo našim građanima pruzili bolju zdravstvenu zaštitu.  Mi kao ustanova imamo edukovan, stručan, kvalitetan kadar koji će ovu opremu iskoristiti na najbolji mogući način u korist naših pacijenata", naglasila je direktorica dr Stojanac Mračević.

Na dnevnom nivou u rumskom Domu zdravlja obavi se oko 20 ultrazvučnih ginekoloških pregleda. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike