24SEDAM RUMA Dečija oaza u Planinskoj ulici u Rumi: Privode se kraju radovi na izgradnji igrališta za rukomet i mali fudbal (FOTO)

08.12.2023

19:45

0

Autor: 24sedam

Ovo je još jedan korak ka stvaranju prijatnog i bezbednog okruzenja za našu decu, ali i za sve građane koji uzivaju u sportskim aktivnostima, naglasila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković

24SEDAM RUMA Dečija oaza u Planinskoj ulici u Rumi: Privode se kraju radovi na izgradnji igrališta za rukomet i mali fudbal (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Do pre godinu dana obična ledina, sada upotpunjena sportsko-rekreativna celina. Tako danas izgleda Planinska ulica u Rumi, koja je početkom godine dobila od Opštine Ruma uređeno moderno dečije igralište, trudom i zalaganjem samih stanovnika ulice prostor je oplemenjen i lepim letnjikovcem, a na radost mališana u ovom severo­istočnom delu grada, danas se privode kraju radovi i na izgradnji igrališta za rukomet i mali fudbal.

Reč je o igralištu, jednom, od dva, koje je opštini Ruma doniralo preduzeće „Sremput“.

Ovo je još jedan korak ka stvaranju prijatnog i bezbednog okruzenja za našu decu, ali i za sve građane koji uzivaju u sportskim aktivnostima, naglasila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković prilikom današnjeg obilaska završnih radova.

Opština Ruma
Aleksandra Ćirić Bošković

„Verujem da će ovo ulaganje doprineti svim meštanima, ove i okolnih ulica, a deca će imati priliku da odrastaju u okruzenju koje podstiče aktivnost, zdrav zivot i međusobno povezivanje. Mi smo se potrudili da svaki deo naše opštine, ima uređeno dečije igralište, a ne kao ranije da to bude privilegija naselja u strogom centru“, poručila je predsednica Ćirić.

„Ovde ima dosta mališana različitog uzrasta kojima je bilo potrebno još napraviti jedan adekvatan prostor za sport i rekreaciju. Teren za rukomet i mali fudbal sa ovim igralištem, koje smo izgradili početkom godine, predstavlja jednu lepu sportsko-rekreativnu celinu. Meštani ovog dela ulice su se takođe potrudili, izgradili su sami ovaj lep letnjikovac kako bi i oni mogli, kao stariji, da uzivaju tokom proleća i leta sa svojim mališanima“, istakla je predsednica Opštine Ruma i dodala da su stanovnici ove i okolnih ulica pravi primer komšijske sloge, koji zajedničkim snagama rade na unapređenju svoga kraja, ali i da i te kako znaju i da čuvaju sve ono lepo što krasi njihov kraj.

Nakon završetka radova na asfaltiranju igrališta sledi iscrtavanje terena i postavljanje golova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike