24SEDAM RUMA Briga o unapređenju stambenih zajednica: Nastavlja se uređenje urbanih džepova u Rumi

16.12.2023

15:45

0

Autor: 24sedam

U toku su radovi na uređenje dvorišnog prostora u strogom centru grada, na početku ulice 27. oktobar, ka kome gravitiraju tri zgrade

24SEDAM RUMA Briga o unapređenju stambenih zajednica: Nastavlja se uređenje urbanih džepova u Rumi
Copyright Opština Ruma

Nastavlja se briga o unapređenju stambenih zajednica u našoj opštini. Nizom mera, subvencija i direktne finansijske podrške Opština Ruma nastoji da preuzme najveći deo troškova u unapređenju uslova zivota u kolektivnim stambenim zajednicama.

Subvencionišu se termoizolacioni radovi na objektima, uređenje fasada, krečenje unutrašnjosti zgrada, popravke krovova, zamena stolarije, ali i uređenje dvorišnih prostora.

U toku su radovi na uređenje dvorišnog prostora u strogom centru grada, na početku ulice 27. oktobar, ka kome gravitiraju tri zgrade.

Lokaciju je danas obišla predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković podsetivši da je strateška odluka lokalne samouprave da iz korena stvari menja na bolje, da to jeste dug proces, ali da se u tom naumu posvećenim radom moze uspeti, te da se rezultati angazmana Opštine Ruma već sada vide.

U pomenutom dvorištu izvršena je kompletna rekonstrukcija fekalne i kišne kanalizacije.

Umesto improvizovanog puta sa utabanom rizlom, koji je tokom većeg dela godine prekriven blatom, mehanizacija Sremputa će asfaltirati kolovoz, urediti parking mesta, trotoare, zelene površine, a po prvi put biće postavljena i javna rasveta.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike