Pojavio se tračak nade za bolji život: Đurići sa Pešteri nisu sami, posle tragedije praznike dočekuju u novom domu (FOTO)

08.12.2023

15:41

0

Vatrena stihija im je odnela dom, ali sada priča dobija srećan kraj

Pojavio se tračak nade za bolji život: Đurići sa Pešteri nisu sami, posle tragedije praznike dočekuju u novom domu (FOTO)
Copyright Foto: RINA

Nigde nije zima tako hladna kao u "srpskom Sibiru", a to najbolje zna porodica Marka Đurića iz sela Krajinoviće sa Pešteri, koja je za tren oka ostala bez krova nad glavom u vatrenoj stihiji koji im je progutala čitav dom.

Danas, oni vreme provode na zgarištu kuće koju su godinama gradili, radeći najteže poslove.

Foto: RINA
 

- Sve smo imali, a sad više nemamo ništa. Sve što smo godinama sticali, na čemu smo radili nas dvoje i deca, sve smo u ovu kuću uložili. Imali smo sobe, kupatilo, nameštaj, belu tehniku, odeću, obuću, ma, bili domaćini, znaju ljudi, a sve to je juče izgorelo - kazao je Marko gledajući zgarište svog nekadašnjeg doma.

Međutim, da će ovo biti priča sa srećnim krajem, pokazuju odmah dela dobrih ljudi koji će Đurićima pomoći da predstojeće praznike dočekaju u toplini novog doma.

Foto: RINA
 

- Požar je teško oštetio porodičnu kuću u kojoj je domaćin Marko s porodicom odgajao svoje troje dece. Iako su na Pešterskoj visoravni loši vremenski uslovi, pomoć ovoj porodici neće izostati. Pored obezbeđenih osnovnih životnih namirnica, odeće, obuće za članove porodice privremeno smeštene na drugoj lokaciji, dogovorena je potpuna rekonstrukcija kuće u što kraćem roku, kako bi ova divna porodica opet mogla biti na okupu i dočekati predstojeće praznike u novom domu - kazao je za agenciju RINA državni sekretar Krsto Janjušević, koji je među prvima pritekao u pomoć ovoj porodici.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike