Drama u selu kod Arilja: Jak vetar odneo čitavu krovnu konstrukciju, podigao je 30 metara uvis (FOTO)

03.12.2023

10:34

0

Čitavu krovnu konstrukciju podigao 30 metara uvis i bacio je na pomoćni objekat

Drama u selu kod Arilja: Jak vetar odneo čitavu krovnu konstrukciju, podigao je 30 metara uvis (FOTO)
Copyright TANJUG/ BRANKO LUKIĆ

Jak vetar koji je tokom jučerašnjeg dana zahvatio zapadnu Srbiju, čupao drveće i ostavljao neke žitelje bez električne energije, u domaćinstvu Milovana Stanimirovića iz ariljskog sela Trešnjevica načinio je štetu od nekoliko hiljada evra.

"Duvao je neverovatno jak vetar. Toliko je bio jak da je čitavu krovnu konstrukciju sa objekta u kome borave radnici tokom berbe malina, podigao 30 metara uvis i bacio je na pomoćni objekat koji se nalazi pored i na njemu razbio crep”, kaže Stanimirović.

 

Pored pomoćnog objekta na koji se krov obrušio, nalazio se parkiran traktor, pa je i mašina pretrpela štetu.

"Sa krovom, vetar je isčupao i električnu instalaciju. Objekat je ostao potpuno otkriven. Moramo danas nekako da ga pokrijemo, jer za popodne i predveče javljaju kišu pa da ne nastane još veća šteta”, rekao je Stanimirović.

Milovanu je među prvima u pomoć pritekao komšija Mladen Pantović, koji je imao slično, neprijatno iskustvo, kada mu je grad u julu polomio gotovo sav crep na kući i pomoćnim objektima.

Snažan vetar koji je juče zahvatio delove zapadne Srbije, oborio je stablo na državnom putu Užice-Bajina Bašta, zbog čega je deo puta kod Zlo-dola bio blokiran. Problema u saobraćaju zbog oborenog stabla bilo je i na Tari. Nevremena je bilo i oko Loznice i Sjenice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike