Tužna slika i danas stiže iz Priboja: Lim se ne vidi od smeća, lančanica uspela da zadrži 10.000 kubika otpada

25.11.2023

18:30

0

I dalje ne samo da pada sneg, već i kiša tako da očekujemo da će reka još više nadoći samim tim i količina smeća - rekao je Siniša Laković iz UG "Jastreb"

Tužna slika i danas stiže iz Priboja: Lim se ne vidi od smeća, lančanica uspela da zadrži 10.000 kubika otpada
Reka Lim - Copyright RINA

Tužne slike ljudskog nemara i danas stižu sa reke Lim kod Priboja. Voda gotovo da se ne vidi od smeća, ali je ponovo spas od eksplodiranja ekološke bombe bila postavljena lančanica i odgovorni ekolozi.

- Trenutno je u koritu reke Lim, na Potpećkom jezeru, lančanica uspela da zadrži oko 10.000 kubika smeća koje je došlo usled porasta vodostaja reke. I dalje ne samo da pada sneg, već i kiša tako da očekujemo da će reka još više nadoći samim tim i količina smeća - rekao je Siniša Laković iz UG "Jastreb" za agenciju RINA.

RINA
 

Prema njegovim rečima, vodostaj reke Lim je za samo jedan dan porastao za 30 centimetara.

- Mi kao udruženje imamo ugovor da vršimo održavanje lančanice do 200 centimetara kubnih, nakon čega nastupa redovna odbrana od poplava i samim tim nije u našoj nadležnosti. Trenutni vodostaj je 240 centimetara kubnih sa tendecijom rasta. Sada očekujemo da se nadležni jave kako bi zajedničkim snagama uklonili pridošlo smeće - kaže Laković.

RINA
 

On ističe da je lančanica koja je postavljena na nekoliko lokacija uspela da u ogromnom količinama zadrži smeće, kako ne bi da dalje išlo kroz sam grad Priboj i dalje ka Višegradu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike