"Ne možemo da živimo od smrada, ispred kuća retko sedimo": Konačno će mukama meštana ivanjičkog naselja Lug doći kraj

17.11.2023

11:45

0

Njihov problem, na svu sreću, prepoznat je od strane lokalne samouprave i resornih ministarstava

"Ne možemo da živimo od smrada, ispred kuća retko sedimo": Konačno će mukama meštana ivanjičkog naselja Lug doći kraj
Copyright RINA

Godinama unazad meštani ivanjičkog naselja Lug suočavaju se sa velikim problemima usled izlivanja reke u njihovo zemljšte i domaćinstva, ali i zbog loše kanalizacione mreže zbog kojih se neprijatni mirisi šire naseljem.

- Ne može da se živi od smrada, ne znamo da li je gore kad otvorimo ili kad zatvorimo prozore. Imamo lepa dvorišta, ali retko sedimo ispred jer nije prijatno pošto se oseća miris kanalizacije. Bio je to problem i ranije, ali od poplava pre tri godine postalo je još gore - kažu za RINU meštani.

Njihov problem, na svu sreću, prepoznat je od strane lokalne samouprave i resornih ministarstava stoga su već krenuli radovi na sanaciji posledica poplava. Osim sanacije kanalizacione mreže, radi se i na izgradnji obaloutvrda kako bi opasnost od izlivanja bila svedena na minimum.

- Radi se na saniranju i ucevljavanju fekalne i atmosferske kanalizacije koja pravi probeme meštanima godinama unazad. Za ove namene iz državnog budžeta izdvojeno je 35 miliona dinara i zahvalni smo što se ponovo pokazalo da naša opština nije zaboravljena i da se čini sve da ljudima bude lakše i bolje - naglasio je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Sledeća investicija koja je u planu da se realizuje u Ivanjici, a biće od velikog značaja za građane je izgardnja fabrike za preradu otpadnih voda, za koju se već sprema dokumentacija i bira lokacija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike