Pola života provedu u koloni: Svaki dan idu u drugu državu da bi stigli do škole i posla

13.08.2021

16:53

0

Autor: M.P.

Meštani se nadaju da će novi put rešiti njihove svakodnevne probleme

Pola života provedu u koloni: Svaki dan idu u drugu državu da bi stigli do škole i posla
Copyright Profimedia

Stanovnici Sremske Rače, pograničnog vojvođanskog sela, svaki put kada krenu u osnovnu ili srednju školu, odnosno na posao, moraju da pređu granični prelaz.

Tako se dešava da, ako dva puta napuste selo Sremska Rača u toku jednog dana, učenici i zaposleni su primorani da čak četiri puta prelaze istoimenu granicu između Srbije i Bosne i Hercegovine, prenosi Kurir.

Pročitajte još:

Meštani kažu da nije lako, te se nadaju da će novi put rešiti njihov problem.

-Teško je, uvek se moraš raspravljati kad prelaziš, jedva! Nadam se da će pomoći kad naprave tu zaobilaznicu, autoput ka Bosni – objašnjava jedan od njih.

Ipak, informaciju o završetku radova očekuje sa podozrenjem, jer, kako kaže, projekat postoji već 15 godina, ali nikad nije sproveden u delo.

Među kolonom našao se i čovek sa porodicom na zaprežnom vozilu. Ni on nije presrećan zbog činjenice da im je pola života prošlo u čekanju i redovima na prelazu.

– Od mojih 59 godina, više od 30 godina čekam. Zamislite koliko je to potrošenog benzina, čekajući u koloni. Strašno, možeš samo da napraviš karambol. Policija je u redu, ali granica ne može fizički da se prođe – objašnjava on situaciju.

Pročitajte još:

Nije upitno da oko 400 preostalih žitelja Sremske Rače mora da ide u školu u Kuzmin ili Sremsku Mitrovicu ili pak u grad na posao, kao i njihova nada da će blizina reke, železničke pruge i budućeg auto-puta možda dovesti nekog investitora u njihovo zaboravljeno mesto na raskrsnici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike