Bolje biti gazda u Srbiji nego rob u Nemačkoj: Miroslav se vratio u rodni grad i pokrenuo svoj biznis - ima pune ruke posla!

12.11.2023

14:14

0

Ovaj Čačanin pre godinu dana odlučio da započene samostalan biznis, i nijednog trenutka se nije pokajao

Bolje biti gazda u Srbiji nego rob u Nemačkoj: Miroslav se vratio u rodni grad i pokrenuo svoj biznis - ima pune ruke posla!
Copyright RINA

Zbog smanjene ponude na tržištu rada tokom poslednjih nekoliko godina, dobrog majstora veoma je teško naći, a liste čekanja nekada su mnogo dugačke. Tu prednjače auto-mehaničari, moleri, keramičari, ali i električari. I upravo je električar Miroslav Jovović iz Čačka shvatio da više nema potrebe da ide u strane, obećane zemlje da radi, jer istu sumu novca može zaraditi i u Srbiji.

- Posla zaista ima, pa sam odustao davno od toga da idem van zemlje, a radio sam u Nemačkoj, gde mi je satnica bila od 12 do 13 evra. Naravno, kajmak je skidao neko drugi. Ovde sam u svom gradu, i realno sam veoma zadovoljan, iako sam mlad preduzetnik. Cenovnik nam je transparentan, da ljudi znaju koliko će popravka da ih košta - kaže za RINU Miroslav.

Dodaje da se cena njihovog radnog sata kreće od 10 do 12 evra, a izlazak na teren je 2.500 dinara. Naravno, na to dolazi i trošak utrošenog materijala u zavisnosti od kvara.

- Radimo ozbiljne stvari, od izvođenja elektroinstalacija na objektima i domaćinstvima - gde radimo rekonstrukcije ili potpuno novu instalaciju, a veoma angažovani smo na popravkama i hitnim intervencijama. Uža specijalnost nam je šemiranje ormara, od običnih do veoma složenih. Održavamo i automatske mašine u pogonima, radimo sisteme niskih struja za nadzore, ali u svakom trenutku smo spremni i za hitne intervencije - kaže Jovović, i dodaje da je došlo vreme kada se u svojoj državi i na svom pragu možda, i sa malo manje rada, može zaraditi slično kao negde u inostranstvu.

Ovaj Čačanin pre godinu dana odlučio je da započene samostalan biznis, i nijednog trenutka se nije pokajao. To bi savetovao i mladima koji razmišljaju da trbuhom za kruhom odu iz naše zemlje. Bolje biti gazda u Srbiji nego rob u Nemačkoj.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike