Odavno je postalo tesno: Rešava se problem sa grobnim mestima u Čačku - najavljeno proširenje Gradskog groblja

08.11.2023

15:45

0

Vlasnici preostalih sedam domaćinstava koja se graniče sa grobljem dobiće novčanu nadoknadu

Odavno je postalo tesno: Rešava se problem sa grobnim mestima u Čačku - najavljeno proširenje Gradskog groblja
Ilustracija - Copyright Profimedia

Problem nedovoljnog broja grobnih mesta na Gradskom groblju u Čačku uskoro bi trebalo da bude rešen, nakon što vlasnici sedam domaćinstava koja se graniče sa grobljem budu obeštećeni zbog rušenja objekata na tim parcelama.

Iz Vlade RS dobijen je dokument o utvrđenom javnom interesu koji predviđa novčanu kompenzaciju za preostalih sedam domaćinstava koja se graniče sa grobljem.

- Sledi procena zemljišta i objekata, a zatim će biti urađeni sporazumi sa vlasnicima o isplati. Naša ideja svakako jeste da se groblje širi na tom potezu i da je najsmislenije da se spoji sa Lozničkim grobljem, ali je preduslov da što pre isplatimo ljude koji tu žive, kako bismo uklonili objekte. Kada to uradimo, imaćemo veliki i ozbiljan prostor, a što je najbitnije, bez stanovnika - izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On je dodao da se nažalost, groblje širi velikom brzinom i došlo je ljudima praktično do kuća.

- Radimo na tome da rešimo taj problem, budžetom za narednu godinu opredelićemo sredstva kako bismo isplatili i zemljište i objekte, bez obzira da li su legalni ili nelegalni, i uknjižiti zemljište kao gradsku imovinu, a zatim planski raditi na širenju groblja - istakao je Todorović.

Gradsko veće Čačka donelo je odluku o izgradnji dela oproštajnog platoa na Gradskom groblju, kako bi taj prostor bio proširen, a dodatno izgrađene nove kapele i toaleti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike