Nevreme i olujni vetar stigli u Srbiju: Drveće padalo po Beogradu i Čačku, auto-put Subotica - Novi Sad blokiran (FOTO/VIDEO)

05.11.2023

13:21

0

Autor: L. Đ. T.

Izbegnuta je tragedija, na svu sreću, jer u momentu kad su grane padale nije bilo prolaznika - rekao je Ognjen V. iz Čačka

Nevreme i olujni vetar stigli u Srbiju: Drveće padalo po Beogradu i Čačku, auto-put Subotica - Novi Sad blokiran (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Nevreme i jak olujni vetar stigli su u Srbiju, a područje Čačka se prvo našlo na udaru, gde je vetar ljuljao građevinske kranove u centru grada, a iz korena je počupao nekoliko stabala.

- Sedeli smo u kafiću na samom trgu kada smo začuli kako se lomi drvo japanske šljive posađeno na samom setalištu. Izbegnuta je tragedija na svu sreću, jer u momentu kad su grane padale nije bilo prolaznika. Svakog sekunda mislili smo da će i zaljuljani kranovi pasti na tlo - rekao je za RINU Ognjen V. iz Čačka.

Olujno nevreme stiglo je i u Beograd, a kako se vidi na fotografiji objavljenoj na Instagram stranici 192.rs, u novobeogradskim Paviljonima drvo je palo u neposrednoj blizini parkiranih automobila.

Takođe, drvo je palo na putu Sirig-Novi Sad kod Čeneja, te je jedna traka blokirana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Auto-put Subotica-Novi Sad blokiran je kod Zmajeva, objavljeno je na Instagram stranici 192.rs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

RHMZ izdao upozorenje

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas duvati jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine. Najjači udari vetra očekuju se na jugu Banata, u donjem Podunavlju i na planinama (lokalno i preko 100 km/h), dok će udari košave u Beogradu dostizati 60 - 70 km/h.

Vetar će oslabiti krajem dana. Crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme, na snazi je u Banatu, a narandžati, koji označava opasno vreme, na snazi je u Pomoravlju, istočnoj i jugozapadnoj Srbiji.

Pljuskovi i grmljavina koji se očekuju danas sredinom dana, posle podne i uveče kratkotrajno mogu biti intenzivni uz jak i olujni vetar (10 - 20 mm). Više padavina će biti sutra na jugu i istoku Srbije (od 20 do 50 mm, lokalno i više).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike