Кritično u Topoli: Vetar velikom brzinom širi vatru, pojedini meštani napustili svoje domove

15.08.2021

11:39

0

Zbog brzog širenja vatre zatražena je pomoć okolnih opština, pa se očekuje da ubrzo stigne po jedna cisterna sa vodom iz Aranđelovca i Кragujevca

Кritično u Topoli: Vetar velikom brzinom širi vatru, pojedini meštani napustili svoje domove
Copyright RINA

Požar na deponiji u naselju Torovi u Topoli i dalje se širi, a trenutno je vatra zahvatila površinu veču od 20 ari. Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Topola uspeli su da lokalizuju požar kako ne bi zahvatio zgradu reciklažnog centra, ali vatra se širi velikom brzinom, jer duva vetar koji otežava gašenje požara.

Najveću opasnost predstavlja širenje plamena ka šumi koja se nalazi u neposrednoj blizini naseljenih kuća.

RINA

– Strahujemo već danima. Ništa se ne vidi od dima i ne može da se diše. Pojedini meštani koji se nalaze u blizini, već su napustili svoje domove. Ako se ovako nastavi, moraćemo i mi. Nemamo miran san već treći dan. Vrućine su velike, može da bude samo pitanje trenutka kad će vatra doći do svih nas – kažu meštani naselja Torovi.

Trenutno su na terenu dve cisterne Vatrogasne jedinice Topola i jedna cisterna JКSP Topola.

RINA

– Zbog brzog širenja vatre zatražena je pomoć okolnih opština, pa se očekuje da ubrzo stigne po jedna cisterna sa vodom iz Aranđelovca i Кragujevca. Takođe je angažovana i sva raspoloživa mehanizacija kako bi se prevezla zemlja i sprečilo dalje širenje požara – izjavio je za RINU Igor Petrović predsednik opštine Topola.

U naselju Torovi ima više od 30 kuća, a gust dim se širi nad Topolom, pa je u vazduhu prisutna visoka koncentracija zagađujućih čestica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike