Vatra progutala deponiju: Кonačno lokalizovan požar u Topoli, borba vatrogasaca trajala tri dana (FOTO)

16.08.2021

10:17

0

Tri požara za tri dana na različitim lokalitetima, mogu biti samo ljudski faktor, ali tačan razlog utvrdiće detaljnija istraga, smatra predsednik Opštine T

Vatra progutala deponiju: Кonačno lokalizovan požar u Topoli, borba vatrogasaca trajala tri dana (FOTO)
Copyright RINA

Nakon tri dana borbe lokalizovan je požar koji je izbio na deponiji u naselju Torovi u Topoli. Više nema otvorenog plamena, prisutan je samo dim, a zahvljaujući nadljudskim naporima vatrogasaca sprečeno je da vatra proguta zgradu recikližnog centra, ali i da stigne do obližnjih kuća.

– U jednom trenutku bilo je ovde sedam vozila, cisterna JКSP i oko 20 vatrogasaca koji su se smenjivali, tako da je požar stavljen pod kontrolu. Sada se gasi, nasipa zemljom kako ne bi došlo do ponovnog zapaljivanja – izjavio je za RINU prvi čovek opštine Topola Igor Petrović.

On ističe da tri požara za tri dana na različitim lokalitetima, mogu biti samo ljudski faktor, ali da će tačan razlog utvrditi detaljnija istraga.

RINA

– Zahvaljući brzoj intervenciji naših vatrogasaca, ali i pomoći Sektora za vanredne situacije, kao i cisterni iz Кragujevca i Aranđelovca, uspeli smo da se izborimo sa vatrom – kaže Petrović.

Deponija u Torovima prostire se na površini od oko četiri hektara, prema rečima predsednika opštine popunjenost na deponiji je oko 70 odsto, a visina smeća na pojedinim lokalitetima je i do 20 metara.

– Deponija ovde postoji oko 40 godina, značajnije količine smeća se ovde odlažu poslednjih godina tako da dnevno imamo priliv smeća oko 30 tona, ogroman problem koji mora da se reši – kaže Petrović.

RINA

Lokalno stanovništvo koje se nalazi u blizini deponije tri noći nema sna. Vatra je u jednom trenutku prišla do nekoliko kuća, a nekoliko romskih porodica napustilo je svoje domove.

– Pet metara do kuća je došla vatra, pobegli smo iznad ka staračkom domu, ljudi su se mnogo uplašili. Ovde je oko 20 porodica, ima dece, u jednom trenutku su krenuli miševi da beže u naše kuće sa deponije, mi nismo znali kud ćemo, osim da i mi bežimo, bilo je strašno – kaže Asim Forčaković koji živi nedaleko od deponije.

Požari na ovoj deponiji dešavaju se skoro svake godine u ovom periodu, ali manjeg intenziteta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike