Gužve na graničnim prelazima, za ulazak u zemlju čeka se i po sat vremena

19.12.2020

17:40 >> 17:41

0

Pretpostavlja se da je razlog velikih gužvi odluka da je od 21. decembra obavezan PCR pri ulasku u zemlju

Gužve na graničnim prelazima, za ulazak u zemlju čeka se i po sat vremena
Copyright TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

Na graničnim prelazima, za ulazak u Srbiju, putnička vozila čekaju i po sat vremena, dok je situacija nešto bolja na izlasku iz zemlje.

Batrovci, AMSS printscreen

Pretpostavlja se da je razlog velikih gužvi odluka da je od 21. decembra obavezan PCR pri ulasku u zemlju. Za građane koji ga ne poseduju propisana je kućna izolacija 10 dana.

Horgoš, AMSS printscreen

Kako AMSS navodi na sajtu, građani u Hrvatsku putuju zbog turističkih, privrednih interesa, školovanja, neodložnih razloga (npr. vlasnici nekretnina u Hrvatskoj) ili drugih ličnih neodložih razloga, mogu ući u Hrvatsku bez obaveze samoizolacije uz posedovanje negativnog testa, ne starijeg od 48 sati. Za građane u tranzitu nije potreban test ali je neophodan dokaz da je odobren ulazak u sledeću zemlju. Tranzit ne sme biti duži od 12 sati.

pročitajte još

Državljani Srbije ne mogu uđu u Mađarsku od 1.septembra ukoliko je razlog putovanja turistički. Tranzit je omogućen pod određenim uslovima i ne sme trajati duže od 24 sata uz posedovanje dokaza za ulazak u susednu zemlju prema kojoj napuštaju teritoriju Mađarske, podseća AMSS na sajtu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike