Bez divljanja cena na Saboru violinista u Pranjanima: Ugostiteljima će biti zabranjen rad ako prekrše ova pravila

19.08.2021

09:39 >> 09:47

0

Cena flaširanog pića limitirana na maksimalnu cenu od 250 dinara, dok bi čašica rakije, kafa i druga žestina trebala da se prodaje maksimalno do 150 dinara

Bez divljanja cena na Saboru violinista u Pranjanima: Ugostiteljima će biti zabranjen rad ako prekrše ova pravila
Copyright RINA

Odbor Sabora violinista Srbije saopštio je danas da neće dozvoliti divljanje cena u Pranjanima.

Kada su cene pića u pitanju odbor je izdao uputstvo u kojem se navode maksimalne cene u ugostiteljskim objektima kako pod šatrama tako i kod uličnih prodavaca.

Pročitajte još

Tako je cena flaširanog pića limitirana na maksimalnu cenu od 250 dinara dok bi čašica rakije, kafa i druga žestina trebala da se prodaje maksimalno do 150 dinara. Izuzetak su skupocena alkoholna pića kao što je viski i slično. Takođe predložena cena porcije kupusa je 350 dinara.

– Ne možemo dozvoliti divljanje cena i svako od ugostitlja ko ne bude poštovao ove preporuke naredne godine ostaće bez saglasnosti za obavljanje ovog posla u saborske dane. Sasvim je dovoljno da neko ko nabavlja na primer pivo po 40 – 50 dinara zaradi na tome četiri puta. Pri tom cene placeva su i do pet puta manje nego u Guči i drugim saborima. Cilj je da ova svetkovina ostane dostupna svim posetiocima kako sa besplatnim programskim sadržajima tako i sa cenama. Na tome će se insistirati i sve to biće uskoro pretočeno u skupštinske odluku – navodi se u saopštenju Saborskog odbora.

Pročitajte još

Treći Sabor violinista Srbije biće svečano otvoren u Pranjanima sutra, dizanjem saborske zastave i pozdravnim slovom domaćina, a trajaće do 22. avgusta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike