Opasno! Novi snimak vožnje u suprotnom smeru na auto-putu: Pogledajte šta je uradio vozač automobila u brzoj traci! (VIDEO)

01.10.2023

11:51

0

Ovaj incident prošao je na svu sreću bez nesreće i žrtava

Opasno! Novi snimak vožnje u suprotnom smeru na auto-putu: Pogledajte šta je uradio vozač automobila u brzoj traci! (VIDEO)
Copyright Foto:Instagram/serbialive_vesti

Novi snimak vožnje u kontra smeru zabeležen je ovog jutra na deonici auto-puta kod Požarevca.

Na snimku se vidi kako vozač juri najbržom trakom u suprotnom smeru.

Ovaj incident prošao je na svu sreću bez nesreće i žrtava, ali ono što je izuzetno zabrinjavajuće je da nesavesni vozači biraju brzu traku auto-puta i time ugrožavaju bezbednost i ostalih učesnika u saobraćaju.

Komentari ljudi, koji primećuju da ovo već poprima oblik epidemije, nizali su se ispod objave na Instagram stranici "serbialive_vesti".

"Hitno treba preduzeti i primeniti oštre mere! Briga me za budale koje to rade - pa sada već verujem sa namerom - ali mi žao nevinih ljudi koji mogu da nastradaju".

 

 

"Ako već pogreše zašto voze brzom trakom", pitao se drugi.

Šta učiniti ako se nađete u suprotnom smeru na auto-putu, objasnio je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju.

- Vozač koji se nađe u suprotnom smeru odmah treba da uključi sva četiri žmigavca i da pokuša da na najbezbedniji način pređe u zaustavnu traku. Međutim, sem njegovog postupanja, veoma je bitno da i vozači koji nailaze ka njemu takođe uključe sva četiri žmigavaca i tako upozore one koji se kreću iza njih da se na putu dešava nešto neuobičajeno i da započnu kočenje. Kada na toj deonici svi uspore, moguće je da vozač koji je vozio u suprotnom smeru i sad je u zaustavnoj traci, napravi polukružno okretanje i nađe se u pravom smeru – kaže Damir Okanović.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike