Humani čin kragujevačkih vatrogasaca: Zasukali rukave i popravili krov kuće kako bi baka Zdenka mogla normalno da živi (FOTO)

30.09.2023

15:14

0

Njoj je u olujnom nevremenu u julu ove godine potpuno uništen crep na porodičnoj kući i pomoćnom objektu

Humani čin kragujevačkih vatrogasaca: Zasukali rukave i popravili krov kuće kako bi baka Zdenka mogla normalno da živi (FOTO)
Copyright Tanjug/Nebojša Raus

Pripadnici Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu danas su učestvovali u akciji prepokrivanja krova na domaćinstvu 75-godišnje Zdenke Miletić iz Kragujevca kojoj je u olujnom nevremenu u julu ove godine potpuno uništen crep na porodičnoj kući i pomoćnom objektu.

Uredbom Vlade Srbije o utvrđivanju državnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata, za pomoć Kragujevčanki Zdenki Miletić, koja živi sama, opredeljena je suma u iznosu od 350.000 dinara za kupovinu građevinskog materijala.

Na inicijativu grada Kragujevca, 12 pripadnika Uprave za vanredne situacije, odnosno vatrogasaca spasilaca danas su prepokrili kompletan krov na Zdenkinoj kući. Načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović rekao da su vatrogasci spasioci uvek tamo gde je građanima neophodna pomoć, pa tako i ovog puta.

- Zahvaljujući sredstvima koja su obezbedili Vlada Srbije i grad Kragujevac, pripradnici Uprave za vanredne situacije, odnosno vatrogasci spasioci odazvali su se pozivu jer više od dva meseca nije imao ko da uradi ovaj posao i oni su se organizovali da ovaj objekat dovedu u prvobitno stanje i da gospodja Zdenka može bezbedno da živi u svojoj kući - rekao je Kočović.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić obišao je danas radove na prepokrivanju krova i izrazio veliku zahvalnost pripadnicima Uprave za vanredne situacije.

- Baka Zdenka nije bila u situaciji da uradi nešto sa građevinskim materijalom koji smo obezbedili. Cela ova ekipa ljudi, koja je kao i uvek na terenu i kada su poplave i požari ili bilo kakva elementarna nepogoda, skupili su se i svoje slobodno vreme koriste da pomognu baka Zdenki. To je gest za svaku pohvalu - rekao je Dašić.

Sedamdesetpetogodišnju Zdenku Miletić, pre nekoliko godina zadesila je velika porodična tragedija, kada je za samo 11 meseci ostala bez oba sina, a kasnije i bez supruga. Kako nije uspela da sama reši veliki problem, koji joj je na kući napravio olujni vetar, na inicijativu grada Kragujevca, u pomoć je priteklo 12 vatrogasaca spasilaca.

- Hvala svima puno, gradonačelniku i celoj Srbiji - rekla je kroz suze Kragujevčanka Zdenka.

Ona je ispričala da je julsko nevreme bilo strašno, da je mislila da je zemljotres.

- Katastrofa, zamislite da gradiš kuću za decu i da to uništi oluja. Da su moji sinovi živi, oni bi to jedan po jedan nešto uradili, ali ja ovo nisam mogla sama. Nisam uspela ni majstore da nađem, a nisam imala ni para da sve sredim. Prijavila sam štetu gradu i odnela svu dokumentaciju i umrlice sinova i muža - ispričala je ona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike