"Sve izgore!": Meštani sela kod Gornjeg Milanovca u teškoj situaciji, u pomoć pristižu i vojne cisterne

24.08.2021

08:18 >> 08:31

0

Autor: Jovana Vrećo

Na dopuni rezervora za vodu u MZ Ljutovnica ukupno je preveženo 24.600 vode,

"Sve izgore!": Meštani sela kod Gornjeg Milanovca u teškoj situaciji, u pomoć pristižu i vojne cisterne
Copyright RINA

Bez redovnog vodasnabdevanja već danima su sela u okolini Gornjeg Milanovca, a u pomoć meštanima pristižu i vojne cisterne.

Na dopuni rezervora za vodu u MZ Ljutovnica ukupno je preveženo 24.600 vode, nakon čega će biti angažovane na dopuni rezervoara za vodu u mesnim zajednicama Velereč i Donja Vrbava.

– Ne pamtimo kad je pala kiša, ovakva suša odavno nas nije pogodila. Sve izgore, bašte i voćnjaci, ali nateže nam je za vodu za piće i potrebe. Kad prođe cisterna natočimo u kante i flaše, pa onda to štedimo i pazimo na svaku kap – kažu za RINU meštani Ljutovnice.

RINA

Inače, tri cisterne Vojske Srbije u Gornji Milanovac stigle su 12. avgusta, dan nakon što je Odluka o vanrednoj situaciji stupila na snagu.

Cisterne Vojske Srbije prioritetno su angažovane za dopunu rezervoara na seoskom području a dnevna isporuka vode iz ovih cisterni iznosi 27 tona.

Osim u Gornjem Milanovcu u pomoć meštanima vojska je stigla i u opštinu Lučani, gde se 25 mesnih zajednica snabdeva sa vodosistema Rzav i već danima su pod restrikcijama.

Pročitajte još:

– Dobili smo tri pokretne cisterne kapaciteta od tri tone sa kojima ćemo vući vodu na teren, kako bi žiteljima olakšali ovu tešku situaciju. U naseljenim mestima snabdevanje je redovno, dok u selima se pušta na dva do tri sata, jer smo imali meštane koji su oglušili o sve naše molbe i usled velike nestašive nastavljaju da zlivaju bašte i voćnjake – izjavio je Zoran Vučićević direktor JKP Komunalac u Lučanima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike