Nepoznati počinioci sekli drva na groblju kod Topole, a granje bacali na spomenike (FOTO)

24.08.2021

08:40 >> 08:34

0

Autor: Jovana Vrećo

Nesvakidašnji prizor zatekli su meštani sela Maskar, kada su ovog vikenda otišli na groblje da obiđu zemne ostatke svojih bližnjih

Nepoznati počinioci sekli drva na groblju kod Topole, a granje bacali na spomenike (FOTO)
Copyright RINA

Nesvakidašnji prizor zatekli su meštani sela Maskar kod Topole, kada su ovog vikenda otišli na groblje da obiđu zemne ostatke svojih bližnjih.

Pretpostavljaju da je drvoseča prilikom seče drva na groblju, granje umesto sa skloni samo nabacao na spomenike koji se nalaze u blizini stabala.

– Došao sam da zapalim sveću i zatekao lom i krš kod spomenika. Prilaz gtovo da nije moguć, dok se sve to raščisti i skloni. Ne pamtim da se ikada nešto slično desilo, ipak pokojnici treba da počivaju dostojno i u miru, a ne na ovakav način – kaže za RINU meštanin sela Maskar.

RINA

On ističe da se groblje redovno uređivalo i da ranije nisu imali sličnog problema, pa kaže da je ovaj vandalizam najverovatnije nesavestan čin pojedinca.

RINA

– U blizini groblja ima dosta stabala i jasno je da ona moraju da se sređuju, grane skraćaju i seku. Ali, nema potrebe i nečuveno je da se sve to nabaca i ostavi preko grobnog mesta pokojnika, na spomenicima. Ako ne bude niko došao to da ukloni, moraćemo sami to da uradimo – kaže žitelj sela kod Topole.

Inače, u opštini Topola se već par godina sprovodi organizovano uređenje seoskih grobalja.

Prema rečima meštana sela Maskar, groblje u njihovom selu ove godine nije nijednom čišćeno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike