Najavljeno uređenje Ribarskog naselja: Biser polimskog kraja ponovo će zablistati punim sjajem

24.08.2021

15:31 >> 15:59

0

Radovi na opremanju trebalo bi da budu okončani do kraja godine

Najavljeno uređenje Ribarskog naselja: Biser polimskog kraja ponovo će zablistati punim sjajem
Copyright RINA

Potpećko jezero na reci Lim poodavno je postalo biser polimskog kraja i turistička šansa Priboja, kao i omiljeno izletište svih žitelja, ne samo ribara i kupača, već i svih ljudi koji vole vodu i netaknutu prirodu.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, potpisao je u Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija ugovor o opremanju Ribarskog naselja na Potpećkom jezeru, vredan 10 miliona dinara. Sredstva će biti utrošena za opremanje postojećih kapaciteta kako bi Ribarsko naselje, nakon tri godine od izgradnje, konačno bilo stavljeno u funkciju.

Pročitajte još

– Biće opremljen restoran sa terasom, izgradiće se još šest mesta za autokampere sa pratećim prključcima, pa ćemo sa svih 10 mesta, biti i na mapi evropskih autokampova – kaže pomoćnik predsednika opštine zadužen za oblast turizma Miralem Gogalić i dodaje će se raditi i na uređenju šatorskog naselja za oko 100 korisnika.

RINA

– Naselje će se pokriti video nadzorom, opremiće se i inforcentar, kancelarijski prostor za Upravu naselja, a na Potpećkom jezeru urediće se poluolimpijski bazen za kupanje i platforma za sunčanje sa ponton kockama – tvrdi Gogalić.

Radovi na opremanju Ribarskog naselja trebalo bi da budu okončani do kraja godine, kao bi do narednog leta bilo stavljeno u funkciju.

Ribarsko naselje kod Priboja, raspolaže sa ukupno 28 ležajeva, odnosno 11 kućica sa dva kreveta i dva apartmana sa po tri ležaja. Urađeni su i toaleti, kućica za pripremanje hrane, parkovski mobilijar, kultivisan je unutrašnji prostor naselja, dovedeni su voda i struja i asfaltiran prilazni put.

Pročitajte još

Novi sadržaji poput sportskih terena, teretana, adrenalin parkova i staza zdravlja, planirani su da se rade u narednim godinama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike