Zastrašujuća scena na groblju kod Topole: Meštani zanemeli (FOTO)

26.08.2021

10:01 >> 13:50

0

Ja sam zanemeo kad sam došao na groblje. Ne znam šta da vam kažem, nemam reči, bruka i sramota, kaže meštanin sela Maskar

Zastrašujuća scena na groblju kod Topole: Meštani zanemeli (FOTO)
Copyright RINA

Ni najstariji meštani sela Maskar nadomak Topole ne pamte prizor koji ih je sačekao na seoskom groblju gde počivaju ostaci njihovih bližnjih.

Prvo su nepoznati počinioci isekli stabla oko spomenika i granje razbacali po groblju na nekoliko mesta, a zatim su to granje upalili i tom prilikom zapalili deo groblja u ovom selu.

Pročitajte još

– Ja sam zanemeo kad sam došao na groblje. Ne znam šta da vam kažem, nemam reči, bruka i sramota – kaže meštanin sela Maskar.

Bes i tuga pomešali su se u srcima ovdašnjih meštana jer, kako kažu, ni mrtvi u Maskaru ovih dana nemaju mira.

RINA

– Imam 87 godina i ovako nešto u svom životu video nisam, a ni čuo da je se negde desilo. Groblje je mesto gde svako od nas ima nekoga svog. To je večna kuća i treba da se održava i čisti, a ne da se pravi krš tamo i da se pali. Ja razumem da su hteli da poseku drva, granje da zapale, ali mogli su da sakupe pa pored groblja, a ne ovako. Mnogo spomenika je oštećeno od dima i vatre. Ko će nama štetu da nadoknadi – očajan je deda Radoslav.

RINA

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike