Jedino Dragačevci imaju ovo: Guča prva dobila zatvoreni bazen - biće natkriven kupolom i napunjem toplom vodom

31.07.2023

12:40

0

Kako se pokazalo da je ovo prava investicija u Lučanima

Jedino Dragačevci imaju ovo: Guča prva dobila zatvoreni bazen - biće natkriven kupolom i napunjem toplom vodom
Copyright RINA

Nakon što su lučansku opštinu zadesile katastrofalne poplave poslednjih godina, osim puteva i domaćinstava uništen je i bazen, a to je bilo jedino mesto gde su Dragačevci mogli da se rashlade tokom vrelih letnjih dana.

Nedugo zatim, nakon što je šteta pričinjena, krenulo se u sanaciju koja je potrajala skoro dve godine i sada žitelji, ne samo opštine Lučani već i čitavog Moravičkog okruga, mogu pronaći svoju letnju oazu na bazenu u Guči.

RINA
 

- Prvo što smo uradili jeste postavljanje odbrambenog zida ukoliko dođe do ponovnih poplava i izlivanja reke Bjelice, zatim je odrađena i kompletna rekonstrukcija tela bazena kao i najsavremenija tehnologija za prečišćavanje same vode, kao i balonska kupola iznad samog bazena gde smo dobili mogućnosti da se čak i po kiši gradjani tu mogu okupiti - kazao je prvi čovek opštine Lučani, Milivoje Dolović, za RINU.

Kako se pokazalo da je ovo prava investicija u Lučanima, vredni Dragačevci na ovome neće stati, te se u narednom periodu očekuje se i uvođenje grejanja za zimsko kupanje.

RINA
 

- Trenutno smo u proceduri dobijanja dozvole za uvođenje gasa, gde ćemo izvršiti priključak na daljinski sistem grejanja, kako bi se napojili gasni generatori i time se steći uslovi po prvi put da mi kao opština gotovo jedina u celom okrugu imamo mogućnost kupanja i po noći, i u zimskim uslovima. Na taj način bićemo među prvima koji imaju bazen zatvorenog tipa u Moravičkom okrugu, tako da građani mogu da se kupaju van kupališne sezone - ističe Dolović.

On je pozvao sve stanovnike Moravičkog okruga da i nakon Saborskih dana koji traju od 11. do 13. avgusta dođu na kupanje u zatvoreni bazen u ovoj maloj dragačevskoj varošici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike