Gradi se pametna zgrada od 17 miliona evra: Čačak dobija novi objekat za Naučno-tehnološki park, prostiraće se na preko 12.000 kvadrata

19.06.2023

09:31

0

Novi objekat gradiće se po svim standardima energetske efikasnosti

Gradi se pametna zgrada od 17 miliona evra: Čačak dobija novi objekat za Naučno-tehnološki park, prostiraće se na preko 12.000 kvadrata
Copyright RINA

 Mesto gde su svoj "krov nad glavom" pronašle mnoge inovativne firme u narednom periodu proširiće svoje kapacitete. Grad Čačak je od Vlade Republike Srbije dobio 17 miliona evra za izgradnju i opremanje novog poslovno-tehničkog objekta Naučno-tehnološkog parka.

- Na lokaciji Cer već imamo oko 6.000 metara kvadratnih prostora i preko 30 firmi. Sa izgradnjom ’pametne zgrade’ na novih 12.000 kvadrata i opremanjem iste, stvaramo još bolje uslove za nove inovacije i dalji naučno - tehnološki razvoj našeg grada”, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Novi objekat gradiće se po svim standardima energetske efikasnosti, a početak radova, nakon obavljenih tendera, planirano je da bude realizovan do kraja ove godine.

Naučno tehnološki park Čačak svoje infrastrukturne kapacitete na raspolaganje daje tehnološkim kompanijama i startapima, a primarna delatnost je rad sa startapima koji su u fazi predinkubacije.

U okviru infrastrukturnih kapaciteta Naučno tehnološki park Čačak raspolaže sa kancelarijskim prostorom, proizvodnom halom, coworking prostorom i konferencijskim salama.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike