Nastavljaju se muke meštana, jedini spas im je auto-cisterna: Nakon stravičnih poplava, stanovnici Kosjerića i dalje bez vode!

14.06.2023

15:21

0

Vrše se tri ispitivanja u Užicu, nakon tih rezultata očekuju se dobre vesti za sve

Nastavljaju se muke meštana, jedini spas im je auto-cisterna: Nakon stravičnih poplava, stanovnici Kosjerića i dalje bez vode!
Copyright RINA

Nakon obilnih padavina koje su pogodile teritoriju opštine Kosjerić došlo je do zamućenja izvorišta, tako da su meštani skoro već 10 dana bez vode za piće. Snabdevaju se vodom iz cisterni i nadaju da će ovaj njihov problem knačno biti rešen.

- Trenutno se Zavodu za javno zdravlje u Užicu vrše tri brza uzorkovanja vode i to od 12. 06. koji je uzet u prepodnevnim časovima, drugi uzorak je uzet juče u popodnevnim časovima i treći jutros i ukoliko rezultati pokažu fizičko - hemijsku ispravnost možemo očekivati da nadležna Sanitarna inspekcija dostavi rešenje o ispravnosti vode i da konačno proglasimo da je voda iz Gradskog vodovoda ispravna za piće - rekao je predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić.

On je istakao da do okončanja postupka i do dobijanja odobrenja, građanima ostaje na raspolaganju snabdevanje vodom za piće iz autocisterne prema utvrđenom rasporedu i određenim lokacijama.

- Molimo građane za još malo strpljenja u očekivanju konačnog razrešenja nastalog problema - poručio je Đokić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike