Dali zemljište bez dinara za opšte dobro komšija: Izgrađen novi most na mestu gde je podivljala Čemernica odnela prethodni

03.06.2023

11:30

0

Koliko je ovaj most važan za stotine meštana potvrdili su i predsednici Mesnih zajednica Gornja Gorevnica i Miokovci

Dali zemljište bez dinara za opšte dobro komšija: Izgrađen novi most na mestu gde je podivljala Čemernica odnela prethodni
Copyright Foto: RINA

Most na reci Čemernici koji spaja nekoliko sela uništen je u prošlogodišnjim poplavama, a sada je meštanima koji su jako teško funkcionisali konačno svanulo. Na mestu gde se nalazio porušeni most izgrađen je novi, nosivosti do 15 tona.

Za izgradnju ove putne žile kucavice meštani Savo Antonijević iz Gornje Gorevnice i Peđa Radovavnović iz Miokovaca bez ijednog dinara su ustupili deo svog imanja kako bi se most ojačao sa još jednim dodatnim stubom i imao dobre i pravilne asfaltne izlaze sa njega.

- Uradio sam to za sve moje prijatelje, meštane, ne samo Miokovaca i Gornje Gorevnice već čitavog kraja. Ne želim da za to uzmem ni jedan jedini dinar, jer je to za opšte dobro i za sve ljude koje će, u vremenima koja dolaze, spajati ovaj most, bez obzira iz kog sela ili iz kog kraja sveta ih put nanese”, rekao je za RINU Radovanović.

Odmah nakon što je most, koji spaja Gornju Gorevnicu i Miokovce, oštećen u bujičnoj poplavi lokalna samouprava oglasila je javnu nabavku, a čačanska firma Ratko Mitrović je dobila taj posao. Vrednost radova za izgradnju mosta iznose 30 miliona dinara u punom profilu.

Foto: RINA
 

- Do kraja prošle godine cilj nam je bio, a i potreba meštana svih suvoborskih sela od Pranjana, Družetića, Gojne Gore i svih onih koji gravitiraju ka Čačku da radove završimo do kraja prošle godine, što smo i uspeli. Ono što nismo uspeli, zbog vremenskih uslova, jeste da završimo asfaltni zastor, što smo uradili u toku maja meseca. Takođe, tok Čemernice odnosno obaloutvrde od oko 400 metara ispred mosta i 100 ispod su urađene. Kada ulažemo novac u uređenje vodotokova reka drugog reda kao što su Čemernica, Kamenica, Žutaja, Bresnička reka onda smanjujemo rizik od poplava”, istakao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Koliko je ovaj most važan za stotine meštana potvrdili su i predsednici Mesnih zajednica Gornja Gorevnica i Miokovci.

Foto: RINA
 

 

- To je jedna komunikacija koja je jako bitna. Ljudi imaju parcele na drugoj strani, mnogi i rade preko reke, hvala gradu na ovom mostu, to je jedno 30 domaćinstava koji od njega zavise. Išli smo sve ovo vreme na Trbušane ili preko jednog improvizovanog mosta, to je privatan prelaz za kuću, nije nam bilo lako”, rekao j Radiša Stevlić predsednik Saveta MZ Gornja Gorevnica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike