Igor Mirović na manifestaciji ′"Tour de Fruška′": Otvorena prva stanica za punjenje električnih bicikala (FOTO)

21.05.2023

15:59

0

Ove godine u okviru manifestacije „Tour de Fruška“ održava se MTB maraton, E-bajk trka, Trejl trka, Osvajanje Vrdničke kule, Eliminator trka, trka „Mlade nade“ i dečja trka „Gas-gas“.

Igor Mirović na manifestaciji  ′"Tour de Fruška′": Otvorena prva stanica za punjenje električnih bicikala (FOTO)
Igor Mirović otvori prvu e-bajk stanicu - Copyright FOTO TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP/ bg

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas na Fruškoj gori prvu e-bajk stanicu u Srbiji za punjenje električnih bicikala, kao i biciklističke trke u okviru manifestacije „Tour de Fruška“, koja je ove godine okupila oko 1.000 učesnika.

- Veoma sam zadovoljan što ovogodišnja manifestacija ′"Tour de Fruška′" već drugi dan zaokuplja pažnju ne samo Vrdnika i Iriga, nego i celokupne sportske javnosti, ali i one javnosti koja želi da Frušku goru očuva i da je unapredi na zdrav i ekološki način -  izjavio je Mirović, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora manifestacije.

FOTO TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP/ bg
 

Mirović je dodao da je u tom svetlu danas na Fruškoj gori otvorena prva stanica za punjenje električnih bicikala, koju su finansirali Pokrajinska vlada i „Movenpick Fruške Terme“.

Predsednik je dodao da će na Fruškoj gori biti otvorene još četiri stanice za napajanje električnih bicikala na raznim tačkama te planine.

- Od izuzetnog je značaja to što smo ovo mesto "osvojili" za sport i za biciklizam, i na taj način smo trasirali put kojim Vrdnik i Fruška gora treba da idu, prema ekološkom turizmu, zdravom načinu života, sportu i rekreaciji - rekao je Mirović.

FOTO TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP/ bg
 

Prema Mirovićevima rečima, u pripremi su brojni drugi projekti koji se tiču uređenja Fruške gore i promocije njenih sadržaja. Planirano je uređenje staze na Stražilovu prema spomeniku Branku Radičeviću, kao i uređenje vidikovca. 

Takođe, Pokrajinska vlada će, zajedno sa Ministarstvom turizma, finansirati uređenje Vizitorskog centra na Iriškom vencu. To je, kako je Mirović naglasio, važna i velika investicija koja će obezbediti centar u kom će turisti koji prvi put dođu na Frušku goru na jednom mestu dobiti sve neophodne informacije.

- Nastavićemo i sa razvojem saobraćajne infrastrukture. Pokrajinska vlada i Vlada Srbije će zajednički finansirati deonicu od Vrdničke kule do Vrdnika, a plan je da radovi počnu ove godine - istakao je Mirović i podsetio na to da je Pokrajinska vlada minulih godina finansirala gotovo kompletno uređenje Grebenskog puta.

FOTO TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP/ bg
 

Ove godine u okviru manifestacije „Tour de Fruška“ održava se MTB maraton, E-bajk trka, Trejl trka, Osvajanje Vrdničke kule, Eliminator trka, trka „Mlade nade“ i dečja trka „Gas-gas“. Današnjem događaju prisustvovao je i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, navedeno je u saopštenju Pokrajinske vlade.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike