Zoološki vrt u Jagodini, zbog korone, ostvario gubitak od 14 miliona dinara

21.12.2020

11:25 >> 11:52

0

Autor: Jovana Vrećo

Individualni broj poseta opao je za 40 odsto, koliko i ugostiteljskih usluga, a značajno su niži prihodi i od prodaje suvenira i svi ostali prihodi

Zoološki vrt u Jagodini, zbog korone, ostvario gubitak od 14 miliona dinara
Copyright FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC, arhivske fotografije

Zoološki vrt u Jagodini, jedan od četiri u Srbiji, sa kojim je počeo razvoj turizma u ovom gradu i Pomoravlju, zbog epidemije koronavirusa ove godine je ostvario gubitak od 14 miliona dinara.

– Realizovan je jako mali broj školskih ekskurzija, gotovo da ih nije ni bilo, što je direktno uslovilo gubitak od 8.000.0000 dinara kada je u pitanju prodaja karata i 6.000.000 dinara kada je u pitanju prihod restorana – precizira se u izveštaju J.P “Zoološki vrt” Skupštini grada koga je potpisala v.d direktora Ivana Ristić – Ilić.

Individualni broj poseta opao je za 40 odsto, koliko i ugostiteljskih usluga, a značajno su niži prihodi i od prodaje suvenira i svi ostali prihodi, navodi se u izveštaju.

Printscreen/ Youtube

Kako je naveden, iako je urađeno sve kako bi posedice bile što manje, realizacija poslovanja u 2020. godini je manja u odnosu na plan usled direktnog uticaja proglašenja vanrednog stanja u Srbiji i pandemije koroona virusa koja je obeležila celu poslovnu godinu.

I pored nepredvidljive situacije sa koronavirusom, “koja komplikuje situaciju”, ZOO u narednoj godini planira pozitivno poslovanje sa ostvarenom dobiti a povoljna situacija je i što nema kreditnh zaduženja kod komercijalnih banaka niti ih ima u planu.

ZOO vrt u Jagodini je otvoren je 10. jula 2006. godine, predstavlja početak modernog turizma u Pomoravlju i ovom delu Srbije, pozicioniranje Jagodine na turističkoj mapi Srbije i Evrope.

Posle ZOO, Jagodina je, u ovom delu grada, izgradila Akvapark, otvorila Muzej voštnih figura, uredila Izletište”Potok” sa veštačkim vodopadom, otvoren je “Vivo šoping” centar koje godišnje pseti gotovo 100.000 ljudi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike