Zarastala u korov na sramotu svih, a sada je konačno obnovljena: Šumska kuća na Ravnoj gori je ponos svih! (FOTO)

15.05.2023

13:10

0

Ona se nalazi u neposrednoj blizini Crkve Svetog Đorđa

Zarastala u korov na sramotu svih, a sada je konačno obnovljena: Šumska kuća na Ravnoj gori je ponos svih! (FOTO)
Copyright RINA

Pre više od pola veka meštani ravnogorskih sela sagradili su šumsku kuću, kako bi u prirodnoj lepoti mogli da predahnu. Međutim, nebrigom pojedinaca godinama je zarastala u korov i bila potpuno neupotrebljiva.

Po nalogu JP "Srbijašume", tome je konačno došao kraj i kuća je obnovljena.

RINA
 

- Nije smelo da se dozvoli da ovo zdanje propada, ali uspeli smo da ga obnovimo. Kuća je bila ruinirana i nećemo sebi dozvoliti tako nešto. "Srbijašume" gazduju narodnom imovinom, državnom šumom. Nećemo dozvoliti da se Srbi dele kao nekada. Bilo je mnogo onih što su proganjani i proterani pod komandom Đenerala došli ovde da se odupru okupatoru. Ovde će stajati jedna tabla "Srbijašume", kao podsećanje da ovo mesto nije zaboravljeno - rekao je za RINU Igor Braunović, direktor "Srbijašuma".

On naglašava da je u proteklih 10 godina dosta ulagano u šumske kuće širom Srbije i da će se na njihovom sređivanju raditi i dalje.

RINA
Igor Braunović direktor "Srbijašuma"

- Ovde su tri apartmana, ostalo je da se priključi električna energija pa će na ovo mesto moći da dođu brojni gosti da se odmore, prespavaju, uživaju u prelepoj prirodi. Sredili smo zemljište oko kuće, uradićemo još, tako da će ovo biti jedno mesto za ponos svima nama - kaže direktor "Srbijašuma".

Inače, Šumska kuća na Ravnoj gori nalazi se u neposrednoj blizini Crkve Svetog Đorđa u jednom od najlepših i najčistijih predela Srbije, obraslih i bogatih najkvalitetnijom bukovom šumom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike