Gradonačelnik Đurić: Roditelji u novosadskim školama će od septembra prolaziti obuku za prevenciju nasilja

05.05.2023

16:49

0

Đurić je istakao da Grad podržava sve mere koje je predsednik države već izneo

Gradonačelnik Đurić: Roditelji u novosadskim školama će od septembra prolaziti obuku za prevenciju nasilja
Copyright Foto: nsuzivo/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i v.d. načelnika Policije u Novom Sadu Goran Radonjić prisustvuju sednici Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama kojom predsedava članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.

Tema sednice je stanje bezbednosti u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada.

Pre početka, gradonačelnik Đurić obratio se medijima istakavši trenutnu situaciju u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu.

- Želim da izjavim saučešće porodicama nastradale dece i radnika obezbeđenja u Beogradu i porodicama svih nastradalih ljudi tokom sinoćne večeri na teritoriji Mladenovca. Nadam se da će se svi povređeni koji su ranjeni tokom spašavanja uskoro se vratiti u svoje škole, radna mesta i u porodice. Mi kao grad hitno smo zakazali sednicu koordinacionog tela protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama. Cilj nam je da vidimo šta smo do sada uradili, šta dodatno možemo da uradimo da bismo predupredili ovako tragične slučajeve koji su se desili u našoj državi, kao i da proverimo bezbednosnu situaciju u gradu - napisao je on.

Đurić je istakao da Grad podržava sve mere koje je predsednik države već izneo.

- Mi kao grad i ranije smo preventivno delovali u svih 39 škola na teritoriji Novog Sada. Sprovedena je obuka pedagoško-psiholoških službi i sekretara sa temom kako da postupaju u slučajevima nasilja, koja su ovlašćenja zaposlenih i kada se uključuje policija u takvim situacijama. Što se tiče 16 srednjih škola, ovog meseca počinje i za njih ta obuka. Roditelji će od septembra prolaziti obuku. Ranije smo uveli SOS službu koja pruža podršku za žrtve nasilja. Imali smo preko 100 poziva za godinu dana. Kooordinacio telo redovno radi obuke u školama - istakao je gradonačelnik.

Dodaje i da će se dalje slušati reč struke i resornih ministarstava i u skladu sa tim će se donositi dalje odluke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: nsuzivo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike