Sastanak gradonačelnika Milana Đurića i Udruženja samostalnih zanatlija Novog Sada: Predano se radi na unapređenju položaja (FOTO)

04.04.2023

13:55

0

Predstavnici Udruženja samostalnih zanatlija “Novi Sad” izrazili su zahvalnost Gradu Novom Sadu na odličnoj saradnji i podršci koju su dobili

Sastanak gradonačelnika Milana Đurića i Udruženja samostalnih zanatlija Novog Sada: Predano se radi na unapređenju položaja (FOTO)
Copyright Printscreen/Instagram/milandjuric_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se sa predstavnicima Udruženja samostalnih zanatlija “Novi Sad” i najavio završetak radova na Zanatskom domu.

U razgovoru sa predstavnicima Udruženja, gradonačelnik je istakao da je obnova Zanatskog doma na Trgu Marije Trandafil jedan od prioriteta grada Novog Sada. 

Obnova zgrade, koju finansira Grad, počela je krajem prošle godine i pod stručnim je nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Prema procenama sa terena, zgrada će u narednih desetak dana biti obnovljena i zablistati u novom ruhu. 

 

 

Gradonačelnik je naglasio da će Grad Novi Sad uvek biti tu za zanatlije i da će nastaviti sa zajedničkim radom na očuvanju tradicionalnih vrednosti svih zanata.

Sa druge strane, predstavnici Udruženja samostalnih zanatlija “Novi Sad” izrazili su zahvalnost Gradu Novom Sadu na odličnoj saradnji i podršci koju su dobili.

Oni su naglasili da se oko 800 članova aktivno uključuje u aktivnosti Udruženja i radi na unapređenju položaja zanatlija. Takođe, istakli su da je Zanatski dom važan simbol Novog Sada i da su zadovoljni što će zgrada uskoro biti obnovljena.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike