Prirodni potencijali, etno-domaćinstva i čuveni Sabor violinista: Gornji Milanovac postaje prepoznatljiva turistička lokacija u Srbiji

28.02.2023

11:50

0

Turistička organizacija Opštine Gornji Milanovac je na Sajmu turizma u Beogradu kroz dinamičan i sadržajan koncept promovisala grad

Prirodni potencijali, etno-domaćinstva i čuveni Sabor violinista: Gornji Milanovac postaje prepoznatljiva turistička lokacija u Srbiji
Gornji Milanovac - Copyright RINA

Na 44. Sajmu turizma u Beogradu koji je ove godine nosio slogan "Kad je odmor nije teško", učestvovalo je 350 izlagača, a Kina je bila zemlja partner. Turistička organizacija Opštine Gornji Milanovac je tokom sajamskih dana, kroz dinamičan i sadržajan koncept promovisala grad, njegove znamenitosti, kulturno-istorijko nasleđe, muzičke događaje, prirodne potencijale i etno domaćinstva.

- Jedan od ovogodišnjih ciljeva Turističke organizacije Gornji Milanovac je i razvoj aktivnog turizma, jer imamo bogate šumske sisteme na Rudniku, Vujnu i Ostrvici. Mi smo sa našim Planinarskim društvom ušli u obeležavanje staza, ali ono zbog čega je Sajam dobar je, što smo stupili u kontake sa organizacijama koje rade biciklističke staze u Srbiji i dogovorili da jedna od tih tura ide upravo kroz našu opštinu, što znači popunjavanje kapaciteta na seoskom području i promovisanje zdravih stilova života, posebno za ljude iz urbanih sredina - rekla je Nevena Obradović, direktorka Turističke organizacije Opštine Gornji Milanovac.

Tokom prezentacije turističke ponude na Sajmu turizma organizovan je i dan koji je bio posvećen Saboru violinista u Pranjanima, a gost je bila Lepa Lukić koja je zaštitno lice ovogodišnje manifestacije.

Posetioci su prilično pozitivno reagovali i rekli su da smo "jedno divno iznenađenje". Mi smo iskoristili ove dane da medijski ispromovišemo grad na pravi način i da predstavimo ono čime raspolažemo, jer se dosta ulaže u razvoj etno turizma.

Srpski Festival svetske muzike, jedan od obeležja grada ove godine slavi 15 godina.

Organizatori za ovaj mali jubilej najavljuju još raznovrsniji program u kome će, između ostalih, nastupiti Divanhana, Bajaga i instruktori.

- Mislim da će ove godine festival pokazati zašto je grad-festival. Program će početi 19. aprila, matineom ispred Muzeja Rudničko-takovskog kraja. Imaćemo goste iz Italije, Norveške, a ono što sa ponosom mogu da istaknem je, da smo sa opštinom Gornji Milanovac u program za Dan opštine uvrstili "Takovski kros". Imaćemo sportske i muzičke aktivnosti na Gradskom trgu, Kabare sa Kulturnim centrom, kao i predstavu "Kafana na Balkanu" koja je izazvala odlične utiske kod publike - rekao je Aleksandar Raković, tehnički direktor Srpskog festivala svetske muzike.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike