Đurić ugostio ambasadorku Rumunije: Naše dve zemlje povezuje zajedničko istorijsko nasleđe

09.02.2023

14:37

0

Autor: 24sedam

Đurić se zahvalio ambasadorki na poseti i pozvao rumunske privrednike da učestvuju na 90. Međunarodnom poljoprivredom sajmu

Đurić ugostio ambasadorku Rumunije: Naše dve zemlje povezuje zajedničko istorijsko nasleđe
Copyright novisad.rs

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se sa ambasadorkom Rumunije u Srbiji Silvijom Davidoju sa kojom je razgovarao o dosadašnjoj uspešnoj saradnji i budućim zajedničkim aktivnostima, sa akcentom na saradnju dva pobratimska grada - Novog Sada i Temišvara. 

Kako je saopštila gradska uprava Novog Sada, oni su tokom sastanka razmenili iskustva vezana za konkretne projekte u okviru titule za Evropsku prestonicu kulture, koju je Novi Sad sa ponosom nosio u 2022. godini, dok ovogodišnja titula pripada rumunskom Temišvaru. 

novisad.rs
 

Osvrnuli su se i na to da su oba grada bila i nosioci titule „Ambasadori 2021“. 

U razgovoru su se saglasili da pored navedenih titula, Srbiju i Rumuniju povezuje zajedničko istorijsko nasleđe, kao i tradicionalno prijateljstvo, koje se ogleda u jakom bilateralnom odnosu, snažnoj ekonomskoj razmeni i prekograničnoj saradnji.

novisad.rs
 

Đurić se zahvalio ambasadorki na poseti i pozvao rumunske privrednike da učestvuju na 90. Međunarodnom poljoprivredom sajmu, kao jednom od najvećih agrobiznis događaja u Evropi, koji se održava u okviru Novosadskog sajma koji ove godine obeležava vek postojanja.

Na sastanku je naglašeno i da će naredne nedelje, 14. februara, u Srpskom narodnom pozorištu biti održan Gala koncert na kojem će učestvovati solisti opere, orkestar, hor i balet SNP - a, a nastupiće i solisti iz Nacionalne opere Temišvara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike