Pribojci već 10 godina ne rasipaju novac na feštu povodom Dana opštine: Pare preusmerili na pravo mesto

01.02.2023

08:58

0

Priboj nagrađuje novčano svoje najbolje studente i to sa iznosom od po 1.000 evra

Pribojci već 10 godina ne rasipaju novac na feštu povodom Dana opštine: Pare preusmerili na pravo mesto
Copyright RINA

Povodom Dana opštine, Opštinsko veće u Priboju donelo je odluku da se ove godine nagradi 18 talentovanih studenata, i to iznosom od po 130.000 dinara.

Otkako je, 2014. godine, 2. februar ustanovljen kao zvaničan Dan opštine Priboj, lokalne vlasti odlučile su da umesto rasipanja novca na svečane sednice i fešte sredstva preusmere na obrazovanje i ulaganje u mlade naraštaje koji u najboljem svetlu predstavljaju opštinu na državnim fakultetima širom zemlje.

Tako već celu deceniju, povodom Dana opštine, Priboj nagrađuje novčano svoje najbolje studente, i to iznosom od po 1.000 evra, što je podatak za isticanje, kojim se ne mogu pohvaliti čak ni razvijenije lokalne samouprave.

- Takvu praksu Pribojci nastavljaju i ove godine. Prema konačnoj rang-listi, nagrade povodom Dana opštine dobiće 18 talentovanih studenata: Soković Miloš, Mijušković Jovana, Mehović Azra, Spajić Kristina, Dragutinović Luka, Marković Biljana, Gogalić Ena, Mićanović Danilo, Bekonja Tanja, Pilica David, Milićević Miloš, Savić Teodora, Nikitović Marko, Islamagić Amila, Gudurić Ana, Dragutinović Filip, Papić Milica i Gole Vasilije. Lepa vest je da su pribojski većnici, imajući u vidu rast cena na tržištu i želju da motivišu studente da nastave istim tempom, na današnjoj sednici opštinskog veća povećali iznos nagrade, pa će povodom Dana opštine studentima jednokratno biti isplaćena nagrada u iznosu od po 130.000 dinara - kažu čelnici opštine Priboj za agenciju RINA.

Inače, opština Priboj obeležava kao Dan opštine 2. februar, dan kada je Priboj prvi put pomenut u pisanim dokumentima u Povelji kralja Fridriha III koja je izdata u Beču, 2. februara 1448. godine.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike