Otkaz čistaču ujedinio Prokuplje: Građani pokrenuli peticiju

04.10.2020

08:04 >> 13:13

0

Otkaz čistaču ujedinio Prokuplje: Građani pokrenuli peticiju
Copyright Printscreen/Youtube/Film Club Prokuplje

Stanovnici Prokuplja pokrenuli su peticiju da se, kako oni kažu, najbolji čistač ulica u tom gradu Aladin Eminović (45), koji je dobio otkaz 1. septembra, vrati na posao.

– On je treća generacija koja se brine o čistoći ovog grada. Pre njega su to radili njegov otac i deda. Aladin je sjajan radnik i još bolji čovek. Jedna od legendi grada, njegova popularnost je tolika da je o njemu snimljen film “Aladin i čarobna kanta” – rekli su sugrađani.

Naime, Aladin je posle 28 godina rada u Javnom komunalnom preduzeću “Hameum” dobio otkaz. Omiljeni čistač je pre nekoliko godina ostao bez rešenja o zaposlenju na neodređeno vreme, jer je morao da vodi dete na lečenje u Nemačku, a kada se vratio, svoj posao je radio na određeno.

Aladin Eminović Printscreen/Youtube/Film Club Prokuplje

Prošče godine je trebalo da bude otpušten, međutim, uspeo je da zadrži posao, ali je 1. septembra ove godine izgubio bitku.

Kako je 24sedam ranije pisao, njegova noćna mora počela je kada mu se dete razbolelo.

– Pre par godina dete mi je bilo bolesno. Ovde je lečeno od šećerne bolesti. Otišao sam u Nemačku u azil i tamo našao nekog lekara Bosanca koji ga je pregledao i operisao. Uopšte nije imao šećer, već kamen u crevima. Nisam se javljao na posao i dobio sam otkaz. Kada sam se vratio, primili su me, ali na rad po ugovoru – rekao je svojevremeno Aladin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike