"Na svadbama se više slikaju sa mnom nego sa mladom": Ariljski Srećko Šojić obrađuje 30 hektara malina, poji krave i struže drva (FOTO)

04.01.2023

22:08

0

Ovakav imidž Ariljac neguje i pre nego što je lik Šojića postao popularan

"Na svadbama se više slikaju sa mnom nego sa mladom": Ariljski Srećko Šojić obrađuje 30 hektara malina, poji krave i struže drva (FOTO)
Srećko Šojić iz Arilja - Copyright RINA

Ukoliko vas put navede u ariljsko selo Mirosaljci možda vam se posreći pa ugledate glavom i bradom čuvenog Srećka Šojića, iako ste njegov lik mogli videti samo na tv ekranima.

Milenko Čakervić apsolutni je njegov dvojnik, a ovakav imidž ovaj Ariljac neguje i pre nego što je lik Šojića postao popularan. Ista frizura, građa i nezaobilazni brkovi, pa ne treba ni da čudi što u ovom kraju Milenka svi znaju.

RINA
 

- Po imenu me zovu samo moji ukućani, svi ostali me znaju kao Šojića. Meni to nikad nije smetalo, simpatično mi je. Ljudi me svuda prepoznaju, a kad god idem na neko veselje ovde u našem kraju više se slikaju sa mnom nego sa mladom i mladoženjom. Često me omladina povuče za brkove i pita "roćko da li su pravi - kaže uz osmeh za RINU Milenko.

RINA
 

 

Ne cvate cveće ni u naše preduzeće - ariljski Šojić obrađuje 30 hektara zemlje

On nema limuzinu već se vozi u ladi nivi, nije na čelu nikakve stranke ali je zato glava mnogočlane porodice koja obrađuje preko 30 hektara zemlje. Umesto političkih partnera i Ćirka svaki dan je sa beračima i otkupljivačima malina. Zavrnutih rukava i dubokim gumenim čizmama u njivi umesto u elitnim restoranima, Milenko kaže da se često slaže sa onom Šojićevom - ne cvate cveće ni u naše preduzeće.

RINA
 

- Za razliku od pravog lika koji je popriličan lenjivac u seriji, kod mene nema odmora dok traje obnova. Na selu se radi od jutra do mraka, naročito kad je sezona malina. Svi smo u našim fabrikama pod otvorenim nebom. Nekad je zarada dobra, nekad slabija. Otkupna cena je bila viša u odnosu na prethdone godine, ali sve je ostalo poskupelo pa to sve opet dođe na isto. Imamo krave, ovce, pravimo sir. Stružemo drva i tu nam takođe kapne po neki dinar. Ima posla ko hoće da radi", priča nam ariljski Šojić.

RINA
 

Sa suprogom Milevom na pravi put izveo je troje dece, a sada je porodica mnogo brojnija jer su stigli prvo unuci, ali i praunuci. Ističe da je njegov najveći uspeh srećna porodica, jer pod jednim krovom u slozi i ljubavi žive četiri generacije. Politika ga nikad nije zanimala, a hobi su mu pevanje i lov.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike