Vesić: Prva tri dana vožnja Panvozom besplatna za sve građane

02.01.2023

09:45

0

Panvoz će saobraćati svakog radnog dana, vožnja će trajati 30 minuta

Vesić: Prva tri dana vožnja Panvozom besplatna za sve građane
Voz - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će građani Beograda i Pančeva od 4. januara moći da koriste Panvoz koji će saobraćati na relaciji Beograd - Pančevo.

Vesić je za Tanjug rekao da će prva tri dana korišćenja voza, 4, 5. i 6. januara, biti besplatni za sve korisnike, a da prodaja karata počinje 8. januara. Panvoz će saobraćati svakog radnog dana, vožnja će trajati 30 minuta, i prva stanica će biti Pančevo Vojlovica, a poslednja Pančevački most (Dunavski peron).

Vesić je istakao da prodaja karata za Panvoz počinje od 8. januara po ceni od 150 dinara u jednom pravcu.

Tanjug/Zoran Žestić
Goran Vesić

- U razgovorima sa Srbijavozom tražimo rešenje da cena za studente i đake bude niža - rekao je ministar.

Naveo je da je pravo rešenje za Pančevo povratak u sistem BG voza, ali da o tome moraju da se dogovore dva grada - Beograd i Pančevo. Prilikom rekonstrukcije BG voza, projekta koji se radi uporedo sa metroom, planira se da Pančevo bude u sistemu BG voza i da ima oko 30 polazaka dnevno iz Beograda i ka Beogradu. 

- To je jedino pravo rešenje za građanke i građane Pančeva. Ministarstvo je uradilo ono što smo mogli, a za sistem BG voza neophodan je dogovor dva grada i pre toga rekonstrukcija sistema - rekao je Vesić.

Dodao je da je bio zapanjen cenom karte koju je za relaciju između Beograda i Pančeva naplaćivao prevoznik, da je to bezobrazluk kao i da je to tema za tržišnu inspekciju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike