24SEDAM ZRENJANIN Okončan prvi ciklus “Da nam sela budu bliža”

14.12.2022

19:58

0

Autor: 24sedam

Tokom sastanka istaknuto je da je Klek urbanistički razvijeno selo

24SEDAM ZRENJANIN Okončan prvi ciklus “Da nam sela budu bliža”
Copyright Opština Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je danas Klek, kao poslednje naseljeno mesto u okviru radne aktivnosti “Da nam sela budu bliža”. Nakon sastanka s predstavnicima mesne zajednice, gradonačelnik je obišao stambeni objekat sa 25 stanova, koji će uskoro biti predati korisnicima, kao i prevodnicu “Šlajz” na Begeju, nedavno rekonstruisanu sredstvima iz IPA projekta prekogranične saradnje Rumunija-Srbija. 

Zajedno s gradonačelnikom, u Kleku su danas boravili i zamenik Saša Santovac, pomoćnik Rajko Kapelan, gradski većnik Dragan Ćapin, predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić, načelnica Odeljenja za privredu Gradske uprave Jelena Travar Miljević, kao i predstavnici JKP “Čistoća i zelenilo”, “Vodovod i kanalizacija” i JP za urbanizam. 

Tokom sastanka istaknuto je da je Klek urbanistički razvijeno selo, da je puno toga u njemu urađeno za pohvalu i da će, završetkom izgradnje kanalizacije, uz neke dodatne manje investicije, postati infrastrukturno potpuno uređeno naselje. Zahvaljujući samodoprinosu, uz ulaganja od strane grada, Klek je od svih mesta najdalje odmakao u izgradnji fekalne kanalizacije i njom je pokriveno skoro 90 odsto sela. Gradonačelnik je najavio završetak radova za narednu godinu. 

Planira se i uređenje pijačnog prostora u centru sela i platoa oko hrama Svetih Otaca, sa impresivnim zvonikom, čija se gradnja privodi kraju. U osnovnoj školi “Jovan Dučić” najavljuju učešće na konkursima za poboljšanje energetske efikasnosti, a kao komunalni problemi istaknuti su još nedostatak kapele na mesnom groblju i uređenje atarskog puta ka Lazarevu.    

Gradonačelnik je, nakon posete “Šlajzu”, rekao da je to mesto odabrano kao potencijalna turistička destinacija, u nekoj budućoj ponudi Grada Zrenjanina.

- Nalazimo se na prevodnici staroj više od jednog veka, nedavno renoviranoj u okviru projekta “Revitalizacija navigacione infrastrukture kanala Begej”, zajedno s izgradnjom  biciklističke staze koja povezuje Zrenjanin sa Temišvarom. Ovaj prostor može se razvijati kao izletnička destinacija, o čemu će sigurno još biti reči. Što se tiče današnje posete ovom selu, Klek je praktično prigradsko naselje, komunalno dosta opremljeno i ono što je preostalo jeste završetak gradnje kanalizacije. Autobuski prevoz je dobar, razvijene su sportske aktivnosti, ali je, slično kao i u drugim mesnim zajednicama, prisutan problem oko rada ambulante i dežurnih lekara, koji se mora sistemski rešavati, a mi ćemo pokušati da pomognemo u okviru naših ingerencija - istakao je gradonačelnik.     

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike