24SEDAM ZRENJANIN Porodicama sa troje i više dece od iduće godine dostupna nova aplikacija "Tri plus"

01.11.2022

11:00

0

Autor: 24sedam

Predsednik Udruženja "Tri plus" Vladica Gavrilović zahvalio se porodicama sa troje i više dece iz Zrenjanina koji podržavaju novine tog Pokreta

24SEDAM ZRENJANIN Porodicama sa troje i više dece od iduće godine dostupna nova aplikacija "Tri plus"
Copyright Opština Zrenjanin

Gradonačelnik Simo Salapura, u prisustvu svojih saradnika, direktora javnih preduzeća i Radoša Pejovića pomoćnika pokrajinskog sekretara za demografiju i brigu o porodici , sastao se danas sa predstavnicima Pokreta za decu Tri plus.

Tom prilikom predstavljena je nova aplikacija "Tri plus" koja je zapravo unapređenje projekta "Cena minus za 3+" namenjenog svim prijavljenim majkama i očevima koji su ostvarili pravo na ponosnu karticu koja im je omogućavala popuste i privilegije u preko 2.500 objekata širom Srbije.

Predsednik Udruženja "Tri plus" Vladica Gavrilović zahvalio se porodicama sa troje i više dece iz Zrenjanina koji podržavaju novine tog Pokreta, kao i gradonačelniku koji ispunjava obećanja. 

- Danas smo predstavili novu aplikaciju koja će svima koji imaju ponosne kartice "Tri plus" od 1. januara 2023. godine omogućiti i nove pogodnosti. Konkretno, danas smo došli sa predlogom da se u Zrenjaninu ta aplikacija pojača, odnosno da se omoguće i besplatni sati parkiranja, kao i umanjenja računa na usluge preduzeća i ustanova u nadležnosti grada, što je i prihvaćeno – rekao je Gavrilović. 

Gradonačelnik Salapura je kazao da je Grad Zrenjanin prepoznao želju, cilj i viziju Pokreta za decu Tri plus i da je kao prva lokalna samouprava u Vojvodini pristupio Pokretu.

- Na osnovu javnog poziva koji smo raspisali prošle godine izdato je 487 kartica "Cena minus za 3+"  za majke koje ostvaruju određene benefite u 25 objekata u gradu, a koje se odnose na prodavnice, sportske klubove, popuste na sadržaje ustanova kulture. Danas je predstavljen unapređen sistem sa kojim želimo da izađemo pred naše porodice sa troje i više dece u 2023. godini. Reč je o jedinstvenoj aplikaciji kroz koju će porodice sa troje i više dece moći da ostvaruju dodatne benefite, posebno kada su u pitanju zrenjaninska javna preduzeća – rekao je gradonačelnik.

Kako je naveo, ovo je samo jedan od načina na koji Grad pokušava da pruži podršku pronatalitetnoj politici na teritoriji Grada Zrenjanina. 

- Budžet za sledeću godinu je u fazi koncipiranja i imaćemo porast budžeta kada su ove mere u pitanju, ali i široki dijapazon drugih mera kada je reč o pronatalitetnoj politici. Istakao bih da smo sve te mere, kao i ovu karticu promovisali i na Danima porodice u Perlezu, na manifestaciji koja je doživela značajno izdanje i popela se na lestvicu važnih manifestacija koje  promovišu porodične vrednosti – naglasio je gradonačelnik Simo Salapura. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike