24SEDAM ZRENJANIN Održana završna svečanost 10. ciklusa projekta “Letnja stručna praksa 2022”

01.11.2022

06:45

0

Autor: 24sedam

Pobednici su tročlani tim Milica Jovanov, Vesna Mihajlov i Filip Petrović, sa projektom: “Postavljanje reciklomata u Zrenjaninu”

24SEDAM ZRENJANIN Održana završna svečanost 10. ciklusa projekta “Letnja stručna praksa 2022”
Copyright Opština Zrenjanin

Šestoro studenata zrenjaninskog Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”, odnosno učesnika u tri prvoplasirana projekta u okviru “Letnje stručne prakse 2022”, potpisalo je danas u prostorijama Zrenjaninskog poslovnog kruga ugovore o nagrađivanju, čime je završen ovogodišnji ciklus tog specifičnog stručnog usavršavanja i stipendiranja. 

Pobednici su tročlani tim Milica Jovanov, Vesna Mihajlov i Filip Petrović, sa projektom: “Postavljanje reciklomata u Zrenjaninu”, koji je praksu radio u Uniji poslodavaca Zrenjanina. Drugoplasirani je dvočlani tim u sastavu Stefan Knežić i Nikola Radišić sa projektom: “Izrada WEB aplikacije za evidenciju praćenja istorije i proračun isplativosti opreme”, i radom u kompaniji BB Trade, dok je trećeplasirani pojedinac, Dalibor Šeljmeši, sa projektom "Rut planovi", takođe u kompaniji BB Trade. Po prvi put je studentima data prilika da rade u timovima, tako da je pobednički tim multidsciplinaran, odnosno sa različitih studijskih programa fakulteta, što je još jedna nova dodata vrednost ovom projektu.

“Letnja stručna praksa“ jedinstven je u Srbiji projekat saradnje između visokoškolske obrazovne ustanove, privrednog udruženja i lokalne samouprave i realizuje se na teritoriji srednjeg Banata. Partneri u projektu su udruženje privrednika Zrenjaninski poslovni krug (ZREPOK), Unija poslodavaca Zrenjanina i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, uz podršku Grada Zrenjanina. Projekat je prvi put realizovan 2010. godine i ove godine zabeležio je jubilarno, deseto izdanje, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije. 

Ovogodišnji ciklus predstavili su Goran Kovačević, predstavnik ZREPOK-a, prof. dr Dragana Glušac, koordinatorka projekta ispred fakulteta, Izabela Balint, koordinatorka ispred ZREPOK-a i Unije poslodavaca i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji je prisustvovao svečanosti zajedno s pomoćnikom gradonačelnika, Rajkom Kapelanom.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike