24SEDAM ZRENJANIN Oprema i vozila u vrednosti od preko 240 hiljada evra

28.11.2022

15:30

0

Autor: 24sedam

Ovim zaokružujemo sistem za reagovanje u vanrednim situacijama na teritoriji Grada Zrenjanina”, naglasio je gradonačelnik Salapura

24SEDAM ZRENJANIN Oprema i vozila u vrednosti od preko 240 hiljada evra
Copyright Opština Zrenjanin

Projekat Interreg IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija “Rumunsko-srpsko prekogranično praćenje rizika u slučaju vanrednih situacija” promovisan je danas na platou ispred Gradske kuće, predstavljanjem nabavljenih vozila i opreme, u ukupnoj vrednosti od 241.600.00 evra. Uz simboličnu primopredaju ključeva vozila, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je značaj ovog projekta koji predstavlja nastavak aktivnosti započetih 2017. godine, kroz projekat “Zajedničko upravljanje rizicima od poplava”. 

“Vozila i oprema, dobijeni kroz ovaj projekat, zajedno s onim iz ranijih projekata, svrstavaju naš grad među one koje imaju najopremljenije jedinice civilne zaštite, samostalno obučene da reaguju u slučaju vanrednih situacija, ne samo na teritoriji Grada Zrenjanina, nego i našeg dela Banata, čime možemo da se ponosimo. Posebno mi je drago što u ovom projektu imamo dobru saradnju s Kikindom i Temišvarom, i tamošnjim institucijama koje se tiču vanrednih situacija, a ova i prethodne donacije, koje ukupno dostižu 750 hiljada evra, što je ozbiljna cifra, pokazatelj su da se veoma ozbiljno bavimo ovom tematikom”, istakao je gradonačelnik i dodao da Grad Zrenjanin, u saradnji sa Regionalnim centrom za razvoj “Banat”, priprema i projekte za apliciranje u aktuelnom pozivu prekogranične saradnje.    

Istakao je i dobru saradnju s Ministarstvom unutrašnjih poslova - sektorom za vanredne situacije, kao i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, kojima je, kroz različite projekte, grad takođe donirao određenu opremu.

“Ovim zaokružujemo sistem za reagovanje u vanrednim situacijama na teritoriji Grada Zrenjanina”, naglasio je gradonačelnik Salapura.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike