24SEDAM ZRENJANIN “Da nam sela budu bliža” u Melencima, najvećem selu na teritoriji grada

06.09.2022

11:25

0

Autor: 24sedam

Nakon sastanka u prostorijama mesne zajednice, upriličena je i poseta uzornom poljoprivrednom gazdinstvu braće Slijepčević

24SEDAM ZRENJANIN “Da nam sela budu bliža” u Melencima, najvećem selu na teritoriji grada
Copyright Opština Zrenjanin

Sa skoro šest hiljada stanovnika, Melenci su ne samo najveće naseljeno mesto na teritoriji Grada Zrenjanina, već i jedno od najvećih sela u Banatu. S potencijalima varošice i uz izraženu inicijativu meštana, u saradnji s Gradom Zrenjaninom i višim instancama, dosta toga je urađeno u selu u prethodnom periodu, puno je planova i projekata, ali su prisutni i komunalni problemi koje je neophodno rešavati. 

O svemu tome bilo je reči tokom današnje posete Melencima gradonačelnika Sima Salapure i njegovih saradnika, u okviru radne aktivnosti “Da nam sela budu bliža”. Uz gradonačelnika, sa predstavnicima Saveta mesne zajednice razgovarali su i zamenik Saša Santovac, gradski većnik Marinel Mendrea, načelnica Odeljenja za privredu Gradske uprave Jelena Travar Miljević i rukovodioci gradskih javnih i komunalnih preduzeća.  

Nakon sastanka u prostorijama mesne zajednice, upriličena je i poseta uzornom poljoprivrednom gazdinstvu braće Slijepčević - “MPV Agrar”, kao i fudbalskom klubu “Rusanda”, na njihovom novom objektu stadiona u banji. Tom prilikom, predstavnicima kluba gradonačelnik je uručio komplete fudbalskih lopti, opreme i rekvizita za trenažni proces.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da je reč o jednom od najvećih sela u Banatu i da su, samim tim, svi prateći problemi kompleksniji i specifičniji u odnosu na neka manja mesta.

“U prethodnom periodu izbušili smo bunar za unapređenje vodosnabdevanja, asfaltirali smo oko 600 metara Čapajeve ulice, ostalo je da se asfaltira još 9 kilometara putne mreže i to je nešto što će ući u planove za naredni period. Takođe, ponosni smo zbog otvaranja vrtićke grupe, renoviranja dvorišta škole, ali ima i niz projekata koji su u procesu finalizacije, kao što je sportska infrastruktura. U završetak stadiona treba uložiti dodatna sredstva, jer u fudbalskom klubu trenira oko stotinu dece, i ovakav kvalitetan objekat, kao što je u Melencima, ne postoji nigde na teritoriji grada Zrenjanina, kada su u pitanju naseljena mesta”, rekao je gradonačelnik Salapura i najavio realizaciju još nekih značajnih projekata.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike