24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik posetio Opštu bolnicu “Dr Đorđe Joanović” i uručio aparat za inseminaciju

10.10.2022

15:45

0

Autor: 24sedam

Direktor bolnice dr Igor Kitaresku zahvalio se gradonačelniku Salapuri

24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik posetio Opštu bolnicu “Dr Đorđe Joanović” i uručio aparat za inseminaciju
Copyright Opština Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je danas Opštu bolnicu “dr Đorđe Joanović”, zajedno sa članom Gradskog veća, dr Miletom Kovačevićem i načelnicom Odeljenja za društvene delatnosti Jelenom Dragić, gde je najpre uručio aparat za inseminaciju obezbeđen sredstvima iz gradskog budžeta, a zatim obišao Odeljenje za gastroenterologiju, gde je instalirana vredna oprema nabavljena sredstvima pokrajinske Vlade - najsavremeniji endoskopski stub za kolonoskopiju.    

Direktor bolnice dr Igor Kitaresku zahvalio se gradonačelniku Salapuri i njegovom timu na donaciji mikroskopa sa pratećom opremom, koji će odeljenjima urologije i ginekologije služiti da unaprede inseminaciju i pripremu za veštačku oplodnju. 

- Ono na šta će nas sigurno motivisati ova oprema, pored dodatnog rada i dodatne dijagnostike, jeste da damo i subspecijalizaciju urolozima iz oblasti andrologije i na taj način unapredimo službe, a temu nataliteta podignemo na još viši nivo u zrenjaninskoj bolnici. Ova oprema će sigurno biti upotrebljena na pravi način i još jednom se zahvaljujem na ovoj donaciji. Zahvalio bih se gradonačelniku i njegovom timu i na tome što je u svakom trenutku pomogao zrenjaninskoj bolnici, posebno u teškim vremenima kovida, i što je donacijama i drugim vidovima pomoći omogućio da bolnica nesmetano funkcioniše - rekao je dr Kitaresku. 

On je podsetio i da je grad donirao regulatore kiseonika, koji su pacijentima mnogo značili u periodu kovida, kako bi imali dovoljno kiseonika u svakom trenutku.

- Možemo se podičiti da nijedan naš bolesnik nije ostao bez adekvatne kiseonične podrške tokom ovog teškog perioda - ukazao je on.

Dr Kitaresku je rekao i da je jedan od novih aparata koji su dobili ove godine najsavremeniji kolonoskop, koji će sigurno mnogo značiti u ekspanziji kolorektalnog karcinoma i drugih gastroenteroloških bolesti i doprineti sve boljoj dijagnostici i boljem i bržem prepoznavanju ove opake bolesti. Na taj način, kako je naveo, uz podršku patologije, lekari će moći brzo i efikasno da urade i omoguće pravu dijagnozu bolesnicima i time omoguće što raniju terapiju, kako hiruršku, tako i onkološku.

Direktor bolnice Igor Kitaresku kazao je i da je Zrenjanin konačno sklopio finansijsku konstrukciju za nabavku magneta i da će bolnica u sledećoj godini, po prvi put, dobiti magnetnu rezonancu, a objekat će biti izgrađen na mestu starog porodilišta.

Pojasnio je da je javna nabavka za izgradnju objekta, praktično, već krenula i da je u planu da se nakon završetka u taj objekat premesti magnet jačine 1,5 Tesla iz Kliničkog centra Vojvodine.

- Istovremeno dobili smo novi CT aparat preko republičkog Ministarstva zdravlja, koji će, uz postojeći paralelno funkcionisati, čime će biti omogućen veći broj pregleda i kvalitetnija slika, s obzirom da je četiri puta jači od ovoga koji trenutno posedujemo - rekao je Kitaresku.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike