24SEDAM ZRENJANIN Podrška grada poljoprivrednim proizvođačima

15.09.2022

11:06

0

Autor: 24sedam

Po drugi put sredstva su izdvojena za unapređenje organske proizvodnje

24SEDAM ZRENJANIN Podrška grada poljoprivrednim proizvođačima
Copyright opština zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura danas je svečano uručio ugovore poljoprivrednim  korisnicima za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća i cveća, kao i rasadničku proizvodnju. Za ove namene iz budžeta je izdvojeno oko 1,8 miliona dinara, a najveći iznos odobrenih sredstava po jednoj prijavi do 150.000 dinara.

Takođe, po drugi put sredstva su izdvojena za unapređenje organske proizvodnje - za nabavku sadnog i semenskog materijala dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji, kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju organske proizvodnje, kao i druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju - i za tu namenu izdvojeno je 1,8 miliona dinara. Iznos podsticaja po korisniku iznosi do 200.000 dinara.

Ugovori su uručeni korisnicima koji su ispunili uslove na konkursima, i to 8 ugovora za unapređenje organske proizvodnje i 5 ugovora za opremanje plastenika. Uručenju su prisustvovali i pomoćnici gradonačelnika Rajko Kapelan i Dragica Ilić.

Gradonačelnik je, nakon potpisivanja ugovora, porazgovarao sa korisnicima sredstava, koji su mu ovom prilikom izneli svoje predloge i sugestije za dalje doprinose razvojnim planovima grada, kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja.

- Videli smo koje su njihove potrebe, popričali smo sa njima kako možemo kreirati program za sledeću godinu, takođe, imamo značajan priliv informacija iz svake mesne zajednice u okviru akcije “Da nam sela budu bliža", što nam dodatno olakšava kreiranje budžeta za narednu godinu - rekao je gradonačelnik Salapura.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike