24СЕДАМ БАЧКА ТОПОЛА Обавештење о сузбијању комараца

19.07.2022

18:12

0

Autor: 24sedam

У случају неодговарајућих метеоролошких услова, акција сузбијања комараца ће се померити за други термин, о чему ћете бити накнадно обавештени

24СЕДАМ БАЧКА ТОПОЛА Обавештење о сузбијању комараца
Komarac - Copyright Pixabay

Обавештавамо Вас да ћемо на основу уговора 404-58/2021-ИИИ-3 у периоду од 19.07.2021.у периоду од 29.07.2021. године, извршити третман систематског сузбијања одраслих форми комараца са земље и ваздуха на територији општине Бачка Топола у насељеним местима: Бачка Топола, Зобнатица, Карађорђево, Мали Београд, Бачки Соколац, Томиславци, Криваја, Горња Рогатица, Стара Моравица, Пачир, Панонија, Ново Орахово, Победа, Његошево, Светићево, Кавило, Средњи Салаш, Бајша, Богарош, Багремово, Гунарош и третман критичних приобалних зона око језера.

У случају неодговарајућих метеоролошких услова, акција сузбијања комараца ће се померити за други термин, о чему ћете бити накнадно обавештени.

Promo/Bačka Topola
 

Биоцид који ће се применити у сузбијању одраслих форми комараца са земље је ДЕЛТАСЕЦТ 1,2 УЛВ.

Третман ларви комараца ће се изводити биоцидом ЛАРВА СТОП ЗГ.

Упозоравају се пчелари да је биоцид за третман одраслих форми комараца токсичан за пчеле, те је неопходно уклонити кошнице најмање 5 км, од места третирања. Дејсто биоцида траје 3 дана.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине Бачка Топола која је доделила средства.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike